Există în lume multe feluri de a medita şi multe tradiţii de meditaţie practicate de diferite grupuri religioase, spirituale şi culturale. Meditaţia tradiţională s-a dovedit de ajutor în vindecarea trupului, în reducerea stresului, în crearea unei mai mari concentrări, focalizări ori perspective.
Meditaţia memoriei presupune o practică elementară de meditaţie şi se dezvoltă pentru a te ajuta să îţi accesezi memoria subconştientă acolo unde este stocată toată karma ta.
Meditaţia poate fi atât de simplă cum ar fi să stai liniştit, cu ochii închişi fiind atent la respiraţia ta şi în acelaşi timp, observând gândurile şi emoţiile care-ţi trec prin minte, îţi dă posibilitatea de a te detaşa de ego-ul tău şi de emoţii permiţându-ţi să te concentrezi la adevăratul tău sine, sinele din Lumea Invizibilă, în mod simultan, îţi permite să observi sinele vizibil, cel care funcţionează
în lumea fizică. Meditaţia crează o punte între cele două nivele ale minţii, subconştinetul şi conştientul.
Meditaţia nu este atât de uşoară pe cât pare. S-ar putea să descoperi că este dificil să te relaxezi şi să fii bombardat de gânduri surprinzătoare şi de înţelegeri instantanee ale unor lucruri.
Meditaţia poate părea un paradox din cauză că ea cere concentrare, deşi, cea mai înaltă formă de meditaţie este absenţa completă a gândului. Meditaţia este activitatea interioară care te direcţionează spre gândirea profundă. La început s-ar putea să te simţi copleşit sau exaltat de epifaniile pe care le experimentezi.
Meditaţia Memoriei este un instrument puternic care îi dă minţii posibilitatea de a accesa tot ce este în funcţiune la nivelul subconştient. Ea îţi dă mijloacele de a scăpa de presiune, emoţii, fenomene menite să-ţi distragă atenţia şi de grijile lumii fizice. Dacă te simţi copleşit sau foarte trist şi îngrijorat, meditaţia este ca o plecare în vacanţă pentru câteva minute şi, după aceea, întors acasă, vei gândi mai limpede, mai calm şi având o perspectivă mai mare.
Continuă să respiri adânc ca în pregătirea prin respiraţie profundă. Inspiră şi expiră şi începe să observi gândurile care-ţi trec prin minte. Pot fi evenimente petrecute în acea zi, senimente pe care le-ai experimentat, lucruri de pe lista cu „lucruri de făcut”. Imaginează-ţi că în interiorul fiinţei tale este un ecran de cinema şi că, atunci când închizi ochii, pop observa gândurile şi sentimentele tale derulân-du-se pe ecran. Apar pe ecran şi încet, încet dispar. Priveşte-le cu detaşarea cu care ai privi imagini pe un ecran, sunt gândurile şi sentimentele tale, dar nu te gândi la ele şi nu le simţi. Observă-le doar. Gândeşte-te la ele doar ca la reclame sau ca la atracţii viitoare. Permite-i ecranului să se golească pentru câteva minute şi bucură-te de ecranul gol, de întuneric şi de anticipaţie. Priveşte ca şi cum acum ar începe proiecpa principală. Ce va fi?
O imagine sau un “film” îţi va apărea în minte. S-ar putea să te surprindă. Este subconştienad tău “la muncă” aducând în fată ceva care are nevoie de atenţia ta. Imaginea care va apărea va fi unică pentru tine, dar ea este, mai degrabă, o amintire care va releva un subiect karmic pe care lai ţinut în subconştient. Această amintire a stat neobservată în subconştientul tău, ascunsă în spatele tuturor lucrurilor care îţi distrag atenţia, pe care mintea ta le crează. Această imagine ar putea fi un eveniment sau o persoană sau un obiect care conţine un tâlc pentru tine. Poate fi ceva din trecut, chiar din trecutul îndepărtat (cum ar fi copilăria sau adolescenta) sau poate fi ceva ce s-a întâmplat chiar în ziua meditaţiei. Observă această imagine şi fii pe deplin conştient de ea fiindcă încearcă să-ţi spună ceva.
Carmen Harra
0 Response to "Meditatia memoriei"
Trimiteți un comentariu