Spirala stransa a accelerarii timpului ii ofera fiecarei persoane mai multa putere si autonomie; exista mai mult spatiu pentru intentiile izvorate din inima-Barbara Hand Clow


Luna Noua a intrat în Fecioara, perioada de timp în care sa abordam chestiuni practice. Aceasta chemare anuala de a face acest lucru impreuna este mai cu seama importanta în acest an, intrucat Luna Noua a avut loc la o zi dupa mijlocul Zilei a Cincea din Ciclul Universal – faza distructiva din Ciclul al Noualea. Exista o intelepciune adanca in aceasta sincronicitate a chemarii anuale de a ne concentra pe nevoile personale, în timpul tensiunii deosebit de amplificate, din Noaptea a Cincea (18 august- 4 septembrie). Aceasta Luna Noua in Fecioara este instructorul final pentru o dilema importanta: nu va puteti astepta ca lucrurile din lumea exterioara sa se schimbe, fara sa va schimbati voi insiva, mai intai.

Continui sa fiu uimita de sincronizarea exacta a analizelor lui Calleman asupra Calendarului Mayas, care imparte anul 2011 în 7 Zile si 6 Nopti, ce au o durata de 18 zile si culmineaza in timpul perioadelor de la mijlocul lor – care sunt foarte influente. [Vezi Codul intelepciunii mayase, de B.H. Clow si tineti cont de faptul ca, în aceasta carte, etapele Ciclului Universal sunt un pic diferite, intrucat Calleman a modificat datele în 2010, dupa ce a fost publicata cartea.] Luna Noua in Fecioara, care a avut loc la o zi dupa punctul de mijloc, focalizeaza valul de distrugere al Noptii a Cincea; poate ca ea il va intensifica. De exemplu, în timp ce am facut aceasta analiza astrologica, rebelii au inteles amestecul lui Gadhafi în Tripoli; intregul Orient Mijlociu este implicat in conflict social; Israelul este in conflict cu Egiptul recent eliberat; SUA si Marea Britanie il ameninta pe Assad din Siria, cu schimbarea regimului; iar un cutremur de pamant de 5.9 grade a zguduit Coasta de Est, provocand inchiderea catorva reactoare nucleare. În 18 august, cand a debutat Noaptea a Cincea, în Anglia s-au manifestat revolte infioratoare, bursa americana de marfuri a cazut cu 435 de puncte, revolutionarii si-au inceput marsul spre Tripoli, iar Fareed Zakaria a declarat: „Pentru Europa, acesta e momentul adevarului.”


Americanii isi pierd caminele, în timp ce urmaresc la televizor foametea din Somalia si bombardamentele din Irak, iar stabilitatea politica din Pakistan si Afganistan se degradeaza. Cutremurul din Virginia subliniaza riscul folosirii energiei nucleare – o problema ce a debutat la inceputul Ciclului Universal, cand puternicul cutremur si tsunami au distrus reactoarele nucleare Fukashima Daichi. Ele sunt avariate, radioactivitatea inregistrata la nivelul marii se afla la cote catastrofale, fiind detectata si în planta sacra a Japoniei – orezul. Cat priveste coasta estica si posibilele amenintari ale Reactorului Nuclear North Anna – ce se afla la doua mile de epicentrul cutremurului – Paul Gunter, editorul de la Beyond Nuclear a comentat: „Din nou, Mama Natura ne avertizeaza ca puterea nucleara este cel mai fragil sistem energetic." Aceasta uzina a fost proiectata sa faca fata unor cutremure de intensitate 5.9 - 6.1 grade, iar cutremurul din Virginia a avut o intensitate de 5.9 grade, producandu-se la o adancime foarte mica si provocand mai multa zgaltaiala. Acestea sunt distrugerile din Noaptea a Cincea, insa, în curand, în perioada 5-22 septembrie – Ziua a Sasea din Ciclul Universal - vom fi martori la primele dovezi ale noii lumi ce apare.

Cei mai multi dintre noi nu pot face nimic în privinta problemelor descrise mai sus. Insa ne putem cerceta propria minte, ca sa descoperim elementele neprocesate din psihicul nostru, ce fac parte din energia colectiva, care creeaza evenimentele din lume. Dupa cum stiu cei care urmaresc aceste analize, religiile descinse din Avraam – iudaismul, crestinismul si islamismul – au fost si sunt profund implicate in provocarea razboaielor din Ciclul National, în timpul ultimilor 5.125 de ani – un proces ce se incheie in data de 28 octombrie 2011. Factorul de accelerare a timpului din Ciclul Universal proceseaza, cu rapiditate, dualitatile create de aceste sisteme de credinta fanatice. Razboaiele religioase ating apogeul – un semn sigur ca oamenii efectiv le vor opri, deoarece sunt epuizati; ei au uitat pentru ce se lupta. Rolul nostru – al acelora dintre noi care, din fericire, nu sunt direct implicati in tensiunea din Orientul Mijlociu – este sa manifestam pace în inimile noastre, apoi sa o raspandim în campurile mai vaste, ca sa cream un spatiu al inimii, pentru cei care se lupta. Haideti sa ne gandim la modul în care participarea voastra la sistemele religioase de credinta va face sa va simtiti vulnerabili, în aceasta perioada de timp foarte dificila.

Niciodata nu e un lucru usor sa renunti la convingeri ce isi au radacina in mii de ani de istorie, in cultura actuala, in primii ani de copilarie – si poate chiar in conflictul din caminul tau, ca persoana adulta. Poate ca observand distrugerile din lume, provocate de aceste batalii inutile, veti putea renunta la basmele religioase, ingenios mestesugite si repetate continuu. Poate ca puteti adopta noi solutii intelepte si complexe, ce pot aduce pace, intr-o lume a constiintei Unimii? Aveti grija de deznadejdea si tristetea pe care le simtiti acum, pentru ca sadomasochismul religios este o nada serioasa, ce infecteaza mintea colectiva. In clipa de fata, v-ati putea simti insingurati si plutind in deriva, insa cum ar putea exista vreo alta cale – pe masura ce vechile cai se duc, iar noile moduri de viata nu sunt inca vizibile? In ceea ce ma priveste, plasmuiesc in mintea mea imagini despre o cultura educata, despre familii iubitoare si prosperitate economica pentru oamenii curajosi, ce creeaza revolutii; apoi, duc aceste imagini in inima mea si le proiectez in campul planetar. Spectrul Luminii Vizibile – spectrul optic pe care il putem vedea – este de fapt creat de imaginile pe care noi le proiectam în el. Televiziunea ocupa mult prea mult spatiu din aceasta gama de frecventa – insa o minte clara este mult mai puternica decat un milion de televizoare. Vedem cu adevarat ruland, din nou si rapid ,filmul Ciclului National de 5.125 de ani, în Orientul Mijlociu, insa, de aceasta data, finalul va fi diferit. Zilele si Noptile din Ciclul National au avut o durata de 396 de ani, iar acum aceste probleme sunt procesate în doar 18 zile. Spirala stransa a accelerarii timpului ii ofera fiecarei persoane mai multa putere si autonomie; exista mai mult spatiu pentru intentiile izvorate din inima.

Solutiile care apar sunt determinate de ceea ce exista in inima si in mintea fiecarei persoane, iar acest an reprezinta Punctul Omega. Incheierea Ramadanului – perioada sfanta islamica din an – are loc la aceasta Luna Noua în Fecioara, astfel ca avem o oportunitatea nemaintalnita de a armoniza Orientul si Occcidentul, dupa 5.125 de ani de divizare. Aceasta Luna Noua activeaza aptitudinile innascute de a ne curata inima si mintea, iar apoi putem transmite aceasta putere plina de iubire, în campurile geometrice 6D, ce creeaza unde acustice 7D, in rezonanta cu inima Pamantului. Voi interpreta astrograma, cautand elementele cheie din sistemul solar, care sa o elibereze pe Gaia din incarcerare – fapt ce ne elibereaza mintea si inima, ca sa folosim intelepciunea extraordinara a acestei Luni Noi.
Luna Noua se afla la 5 în Fecioara, in apropiere de Venus, care indulceste si feminizeaza solutiile practice – cum ar fi inceperea unui nou serviciu, cu un desert apetisant. Aspectele cu Luna Noua/Venus sunt complexe si puternice: Chiron si Neptun fac opozitie cu lunatia, iar asta ne deschide inima vindecatoare; Pluton si Jupiter fac trigon cu lunatia, iar asta ne da posibilitatea sa renuntam la sistemele depasite; retrogradul Uranus face inconjunctie cu lunatia, fapt ce ne aduce transformari permanente si profunde, in lumea colectiva. Trigonul cu Jupiter din Taur ne ajuta în distrugerea pe care Pluton le provoaca sistemelor invechite. Pluton în trigon cu Jupiter, în trigon cu Luna Noua/Venus faciliteaza schimbari structurale si economice profunde. La o zi dupa Luna Noua, Jupiter intra în miscare retrograda, pana la Craciun – o perioada de timp ce va cuprinde si va organiza extraordinara tranzitie economica, ce apare cu aceasta Luna Noua. Ce anume s-ar putea intampla? Ei bine, cat timp Jupiter este retrograd in Taur, zona euro va deveni probabil mai mica sau se va fragmenta, dat fiind ca moneda euro a aparut la inceputul Ciclului Galactic, în 1999. Primele miscari de fragmentare a zonei euro vor avea loc, probabil, în timpul Noptii a Cincea, sau cel putin falimentul catorva dintre participantii mai slabi, cum ar fi Spania, Portugalia sau Grecia. Pe 18 august, Fareed Zakaria a remarcat urmatorul lucru: „Germania este singura tara care poate plati". 2011 va fi cunoscut ca anul sfarsitul globalizarii si al revenirii la economiile bio-regionale.

Asadar, cum putem folosi aceste puteri, în plan personal? Avand-o pe Venus in Fecioara, atat de aproape de Luna Noua, daca va concentrati pe problemele ce par a fi insurmontabile, veti constata ca simtiti ca voi le puteti schimba. Va sugerez cu fermitate sa va identificati blocajul vostru cel mai mare – în special daca acesta e financiar – iar apoi sa folositi fortele acestei Luni Noi, ca sa il inlaturati. Sa spunem ca problema voastra este ca aveti prea multe datorii – acum, cand sistemele financiare ale lumii se destrama. Puteti imbina simtul practic cu delicatetea lui Venus, iar apoi e posibil sa stiti cum sa ii solicitati ceva unei alte persoane sau cum sa cautati un sistem de sustinere, pentru ajutor. Trigonul cu stationarul Jupiter din Taur va ajuta sa sesizati solutii simple – lucrurile marunte, pe care nu le bagati in seama. Avem nevoie de si mai multi planificatori financiari, care sa ne spuna sa adaugam si costul cafelelor cu lapte, iar apoi sa ne spuna sa reducem cheltuielile, ca sa economisim bani, sa nu ne ingrasam si sa ii imbogatim pe cei de la cafenele? Trigonul lui Pluton din Jupiter, cu Luna Noua/Venus, indreapta lumina reflectorului asupra elementelor structurale functionale si clare, din sistemele noastre. Avem inca sisteme ce au fost initial folosite ca sa ii ajute pe oameni sa lucreze impreuna, iar acum a venit timpul sa revendicam relatiile dintre oameni. Uranus face inconjunctie cu Luna Noua/Venus si cuadratura apropiata cu Pluton, astfel incat, in prezent, se revarsa idei creative si schimbari profunde. Aceasta Luna Noua este o perioada ideala in care sa rezolvati chestiuni cu adevarat dificile, astfel incat sa puteti adopta solutii care sa va fie de folos în aceasta toamna. Astrologic vorbind, fiecare problema si solutie, adoptata de fiecare persoana, va lansa noi procese lucrative, în momentul în care Jupiter revine la miscarea directa, în ziua Craciunului – la 0° in Taur. Nu ratati aceasta oportunitate minunata, de insufletire a Constiintei Unimii.

Oamenii scriu si fac speculatii despre ce ar putea insemna constiinta Unimii. Pentru mine, ea inseamna, pur si simplu, reintoarcerea speciei noastre la un flux rezonant – asemeni unui banc de pesti, ce revine intr-un lac sau a unui stol de pasari ce plonjeaza in apa si se ridica in aer. La 28 octombrie 2011, noua dimensiuni de constiinta vor infuza lumea colectiva; în orice caz, chiar si acum, acest lucru se activeaza, ora de ora si zi de zi. Atunci cand o pasare e gata sa plonjeze in apa, in sincronicitate cu celelalte pasari, ea nu se gandeste la ce va manca în viitor; ea se scufunda in apa. Asta este lectia reala a acestei Luni Noi: Alegeti o problema care va mentine în afara fluxului rezonant si treceti prin ea! Mercur la 19 in Leu – revenit recent la miscarea directa – face trigon cu Nodul lunar Nord, la 20° in Sagetator, si se va afla chiar pe Nodul Nord, la o zi dupa Luna Noua, exact cand Jupiter devine retrograd. Aceste aspecte va garanteaza ca puteti iesi din problema voastra si sari în flux; la fel ca si fericirea, acest lucru este o alegere.

Uranus retrograd, la 4° în Berbec, se afla inca intr-o cuadratura foarte stransa cu Pluton la 6° in Capricorn, stimuland transformarea structurala profunda, in lumea colectiva. Dupa aceasta primavara si vara accelerate, majoritatea dintre noi par sa aiba atat de multe probleme complexe ce se desfasoara, incat pur si simplu am renuntat sa mai incercam sa le dirijam sau sa le controlam. Ei bine, bun venit in Acum! Atunci cand oamenii gasesc o cale de a opri suvoiul gandurilor – poate datorita faptului ca traiesc bucuria, în timp ce contempla natura – ei simt iubirea, care este esenta oricarui lucru. E momentul sa ne dam seama ca accelerarea timpului din Ciclul Universal va rapeste capacitatea de a va gandi în permanenta – iar asta va impinge in flux. Aceasta Luna Noua are ca tema eliminarea intentionata a problemelor care va fac sa va ganditi în permanenta! Seamana un pic cu acel moment in care v-ati aruncat pentru prima oara cu capul in apa sau cu acel moment in care ati avut incredere si ati pornit sa mergeti pe bicicleta. Uranus în cuadratura cu Pluton reinvie cateva dintre ideile creative ale anilor 1960, an in care cei doi s-au reunit pe bolta cereasca. Dorinta culturala de a fi liber – de a face dragoste, si nu razboi – revine în cadrul revolutiei din Egipt, raspandindu-se în Libia si în intregul Orient Mijlociu, iar sextilul dintre Pluton si Chiron/Neptun stimuleaza compasiunea profunda.

Trebuie sa ne intrebam de ce nu vedem inca o schimbare profunda în SUA – în special deoarece aceasta analiza ia în calcul coordonatele lui Washington, DC. În timpul acestei Luni Noi în Fecioara, Saturn la 15° în Balanta, face conjunctie exacta cu Saturnul din astrograma SUA de la 1776 – a treia lovitura a celei de-a opta Reveniri a lui Saturn în harta SUA – astfel ca a venit timpul ca SUA sa se maturizeze, pe durata incheierii Calendarului. Prima lovitura a Revenirii lui Saturn in harta SUA a avut loc in decembrie 2010 – cand au izbucnit miscarile din Orientul Mijlociu – si a doua lovitura a fost în martie 2011, cand a intrat în viteza accelerarea timpului din Ciclul Universal. Cu a treia lovitura, ce vine chiar in timpul acestei Luni Noi, consecintele amestecului SUA în Orientul Mijlociu vor deveni foarte clare. Poate ca SUA va da dovada de o oarecare maturitate, sustinand cererea din septembrie a Palestinei la Natiunile Unite, de a deveni un stat? Poate ca cetatenii americani vor refuza sa sprijine „faurirea natiunii” globale, in vreme ce comunitatile lor se degradeaza. Guvernul SUA va trebui sa isi schimbe rapid directiile în care se indreapta, ca sa evite o a doua revolutie pe pamantul lor – de data aceasta o revolta a oamenilor care ies în strada si carora li se alatura clasa de mijloc, satula sa mai plateasca pentru razboi.

Asa cum am spus de multe ori, razboaiele s-au incheiat rareori, pentru ca oamenii au facut pace; ele s-au incheiat deoarece combatanii au fost epuizati, iar conducatorii lor nu au mai avut bani. Prin urmare, cel mai probabil eveniment major din Noaptea a Cincea – care se incheie în 4 septembrie – este caderea sistemelor economice Occidentale, ce vor limita puterea fortelor NATO – adica a imperiului. Presupunand ca puterile Occidentale vor fi obligate sa-si reduca influenta în timpul acestei lunatii, ce fel de oportunitati ar putea deschide asta pentru noi, ca indivizi? Marte la 17° în Rac face cuadratura cu Saturn la 15° în Balanta, fiind o oglinda pentru gradul ridicat de incordare si nesiguranta din lume – insa el exprima si puterea pe care o avem, ca indivizi, de a ne crea propria siguranta si impamantare. Pe masura ce agresiunea globala si globalizarea noii ordini economice se retrag, apar noi oportunitati. Un exemplu cu adevarat bun il reprezinta Iranul.

Am urmarit cu atentie Iranul, intrucat presedintele Ahmadinejad a fost ales exact la jumatatea Ciclului Galactic – pe 2 iunie 2005. Prin urmare, in ciuda a ceea ce a spus cineva despre el, am stiut ca, intr-o buna zi, el va fi recunoscut drept un mare conducator al vremurilor noastre. Fondul Monetar International a declarat recent ca economia Iranului este in crestere, în ciuda sanctiunilor economice dure, impuse de Occident. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, iranienii au fost obligati sa se bazeze pe propria bio-regiune, pentru a-si asigura nevoile, atunci cand sanctiunile i-au fortat sa reduca subventionarea pretului petrolului pentru popor. Oamenii primesc inapoi banii economisiti, sub forma de plati directe pe persoana, iar asta contribuie la egalizarea societatii lor. Ingeniozitatea umana a preluat conducerea – in locul globalizarii impuse – iar oamenii muncesc cu sarguinta si creeaza tot ce au nevoie, fiind posibil ca, în momentul de fata, ei sa aiba economia cea mai sanatoasa din lume! Asadar, daca globalizarea se duce de rapa, pentru ca puterile Occidentale sunt constranse sa inceteze sa se erijeze in fortele de politie ale lumii, atunci tarile se pot reface pe plan intern; s-ar putea sa aveti din nou o sansa pentru un serviciu, un camin si o viata. Intelegeti, deci, potentialul acestei Luni Noi, ca sa rezolvati chiar in caminul vostru, problemele practice ale Fecioarei – si reveniti, cu bucurie, la rezonanta si impamantare.

De Barbara Hand Clow

0 Response to "Spirala stransa a accelerarii timpului ii ofera fiecarei persoane mai multa putere si autonomie; exista mai mult spatiu pentru intentiile izvorate din inima-Barbara Hand Clow"

Trimiteți un comentariu