Te rog să-ţi petreci un timp contemplându-ţi ţelurile.


Lumea nu te poate face fericit. Cu cât înveţi asta mai repede, cu atât mai uşoară îţi va fi strădania.
Dacă-ţi priveşti cu onestitate experienţa, vei vedea că îţi petreci cea mai mare parte a timpului „rezistând” unor anumite situaţii sau încercând să le eviţi. Desigur, cu cât încerci mai mult să eviţi aceste situaţii, cu atât mai mult eşti confruntat cu ele.
Asta se întâmplă fiindcă nu poţi învăţa ceva prin eludare şi negare. Poţi aborda o situaţie din prezent într-un mod plin de semnificaţii, numai atunci când o priveşti în faţă şi începi să-ţi asumi responsabilitatea pentru ea. Confruntarea cu temerile şi fricile tale este primul pas în procesul de demontare a lor.
Crezi că eşti aici pentru a înfăptui multe lucruri spectaculoase şi importante, dar aceasta este doar dorinţa ego-ului tău de a fi recunoscut.
Nu eşti aici ca să faci ceva, ci ca să des-faci ideile şi convingerile false pe care ţi le-ai format despre tine şi despre alţii. Nimeni altcineva nu poate face acest lucru în locul tău. Tu eşti cel care a acceptat aceste idei şi tu trebuie să fii cel care le respinge.
Nu e nimic spectaculos în a respinge falsitatea. Dimpotrivă, e un proces cât se poate de prozaic şi sobru.




Te rog să-ţi petreci un timp contemplându-ţi ţelurile. Câte dintre acestea au de-a face cu a realiza ceva în lume? Vei observa că sunt multe. Să nu-ţi fie ruşine. Dă-ţi seama, numai, că atenţia îţi este direcţională spre exterior. Şi recunoaşte, te rog, că - până şi în cazul în care ar fi posi¬bilă - atingerea tuturor acestor ţeluri nu te-ar face fericit.
Fericirea este posibilă numai în momentul prezent. Dacă eşti fericit acum, nu mai e nimic altceva de realizat. De fapt, dacă devii preocupat de fericirea ta de mâine sau de cea de peste cinci minute, vei uita să fii fericit acum.
Toate planurile şi visurile tale te scot din fericirea prezentă.
Paul Ferrini
cititi si Carmen
Donca
Romeo Ruse
Daniel

0 Response to "Te rog să-ţi petreci un timp contemplându-ţi ţelurile."

Trimiteți un comentariu