Istoria morţii fizice a început aşadar o dată cu moartea lui Abel. Prin moartea lui Abel, a apărut necesitatea construirii unui nou plan cuantic, în care să meargă fiinţele omeneşti care trec prin poarta morţii. Noul plan cuantic, care a fost creat imediat după moartea lui Abel, este actuala lume infraeterică.
În succesiunea creaţiei, planul cuantic infraeteric este al optulea plan cuantic. Planul cuantic infraeteric este situat între planul material şi planul eteric. Într-un fel, se poate considera că planul cuantic infraeteric este o interfaţă a planului material, care are propriile sale caracteristici.
Înaintea morţii lui Abel, planul cuantic infraeteric nu exista - nu avea nici o raţiune de a exista, datorită faptului că nu existau fiinţe care să îl populeze. Abel a fost primul locuitor al planului cuantic infraeteric - prima "fantomă rătăcitoare" din cosmos.
În planul cuantic infraeteric, Abel, primul mort din istorie, fiul lui Adam şi al Evei, a inaugurat un "regat", denumit Regatul morţilor vii. În Regatul morţilor vii au pătruns, de la Abel, toţi oamenii care au murit în condiţii similare: au fost nedreptăţiţi ori au fost asasinaţi.
După moartea lui Abel, fratele său Cain a trăit mulţi ani, dar când a venit sorocul morţii, nu a putut ajunge în acelaşi loc - în Regatul morţilor vii. Cain nu a putut pătrunde în acelaşi plan cuantic ca şi fratele său, datorită faptei sale din timpul vieţii. Astfel, s-a născut iarăşi noul. Primul asasinat din istorie a generat apariţia unui plan cuantic care nu exista anterior, iar primul locatar al acestui nou plan cuantic a fost Cain. Noul plan cuantic poartă numele de iad. În succesiunea creaţiei, iadul poate fi considerat al nouălea plan cuantic.
Astfel, ceea ce este desemnat astăzi prin numele generic de lumea de dincolo, este o zonă ortoexistenţială complexă, care trebuie cercetată diferenţiat, nu ca un tot unitar. Lumea de dincolo a apărut ca urmare a unui lung şir de evenimente dramatice. Mai mult decât atât: lumea de dincolo a suferit mai multe metamorfoze de-a lungul timpului. În acest context, trebuie specificat faptul că lumea de dincolo, care exista în acea perioadă, nu trebuie identificată cu actuala lumea astrală. La începutul celui de-al treilea ciclu cosmic, încă nu exista lumea astrală. Ea a apărut mult mai târziu.
La fel cum se poate vorbi despre metamorfozele cosmosului spiritual ori despre transformările lumii materiale, tot astfel se poate vorbi despre metamorfozele lumii de dincolo. Aceste transformări sunt legate, în mod legic, de metamorfozele structurilor aurice ale oamenilor. De asemenea, sunt în legătură directă cu evenimentele istoriei oamenilor întrupaţi.
Cristian Zanescu In fata eternitatii
30 decembrie 2010 la 13:40
interesante observatii, dar nu prea sunt convins
30 decembrie 2010 la 13:58
Multumesc mult pentru onoarea de a fi recomandata cititorilor tai!
Un sfârsit de an linistit si o trecere în Noul An plina de bucurii si veselie. Sanatate si La multi ani!
30 decembrie 2010 la 22:27
Sunt cele de mai bun simt carti pe care le-am citit pana acum. Cartile d-lui Eugen Nicolae Gisca din ciclul Forta contra forta; pe acestea le-a scris cu ajutorul d-lui Cristian Ganescu. Cea mai recenta si impresionanta este "Misiunea Romaniei vazuta prin clarvedere" de E. N. Gisca din 2009. Asteptam cu nerabdare si altele.
31 decembrie 2010 la 13:54
Fie ca anul care vine sa insemne pentru tine o noua treapta pe care o urci. Iti doresc o viata implinita si fericita! La multi ani!