Depinde numai de voi

A fi viu înseamna a avea simtul umorului, a avea o profunda calitate de a iubi si de a te juca în voie.
Sunt absolut împotriva oricaror atitudini negative în privinta vietii, iar respectul acordat
Divinului a reprezentat întotdeauna o negare a vietii. Pentru a transforma acest respect în ceva pozitiv trebuie sa i se adauge neaparat calitatea jocului, simtul umorului si iubirea. Respectul fata de viata este singurul fel de respect care poate fi aratat Divinului, deoarece nimic nu este mai divin decât viata însasi.
Omul poarta în interiorul lui un mare tezaur, însa el mai poarta în sine si întreaga mostenire animala. Aceasta trebuie îndepartata, pentru a permite comorilor sa se înalte în câmpul constiintei, pentru a fi împartasite cu ceilalti. În realitate, aceasta este caracteristica bogatiei: cu cât o împarti mai mult cu altii, cu atât îti apartine mai mult.
Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru ca nu le-am privit niciodata cu adevarat, nu ne-am îndreptat niciodata atentia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele în realitate.
Încercati sa creati numai lucruri frumoase, nu aduceti la viata nimic urât. Nu aveti prea mult timp si nu aveti nici multa energie de pierdut. Având o viata atât de scurta, având o sursa de energie atât de mica, este pur si simplu stupid sa o pierdeti în tristete, în furie, în ura, în gelozie.
Folositi-va energia în iubire, folositi-o în actiuni creatoare, în prietenie, în meditatie; îndreptativa spre ceva care sa va înalte. Si cu cât va înaltati mai mult, cu atât întâlniti mai multe izvoare de energie care stau la dispozitia voastra. Depinde numai de voi.
Osho
Relaxati-va!

3 Response to "Depinde numai de voi"

 1. Daniel Tulcan says:
  7 decembrie 2010, 19:15

  foarte frumos:)
  ne pierdem prea mult vremea cu lucruri neesentiale

 2. Ana Maria says:
  8 decembrie 2010, 11:17

  Sunt absolut împotriva oricaror atitudini negative în privinta vietii, iar respectul acordat Divinului a reprezentat întotdeauna o negare a vietii. ... CONTROVERSATA AFIRMATIE! Personal sunt impotriva ei!

 3. Vasile Roaita says:
  10 decembrie 2010, 13:20

  Frumos, Ana Maria;nu pot fi decat impotriva acestei afirmatii...Pentru ca, respectand Divinitatea, incerc sa fiu de acord cu ceea ce mi se opume...

Trimiteți un comentariu