Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi.


A învăţa înseamnă a face greşeli şi a le corecta. A învăţa nu înseamnă a face tot timpul ceea ce este bine. Dacă ai face tot timpul ceea ce este bine, ce ne¬voie ar mai fi să vii la şcoală?
Fii smerit, prietene. Te afli aici ca învăţăcel şi trebuie să accepţi că aşa stau lucrurile, dacă e să-ţi însuşeşti lecţiile pe deplin. Dacă nu recu¬noşti că ai făcut o greşeală, nu te pot ajuta s-o corectezi.
Dar, admite-ţi greşeala şi corectarea va fi acolo, o dată cu iertarea.
Aceasta e calea pe care ţi-am pregătit-o.
Nu încerca să fii perfect, prietene. Este un ţel nepotrivit. Numai cei care aleg să sufere mult şi din greu doresc să fie perfecţi. Doreşte, în schimb, să recunoşti fiecare greşeală pe care o faci - ca să poţi învăţa din ea. Perfecţiunea vine spontan şi fără efort, numai atunci când spui ade¬vărul, când renunţi la dorinţa de a-i impresiona pe alţii, când îţi abando¬nezi falsa mândrie.
Cei care cer corecţia - o vor primi. Nu pentru că sunt mai buni de¬cât alţii, ci, pur şi simplu, pentru faptul că o cer.
Nu îi judeca pe cei ce nu sunt gata să-şi recunoască greşelile. Recunoaşte-le, pur şi simplu, pe ale tale şi dă restul lui Dumnezeu.
Împărtăşeşte altora din experienţa ta, dar nu căuta să Ie-o impui, căci nu ştii ce nevoi au alţii şi nu e treaba ta s-o ştii.
Aminteşte-ţi de ceea ce este bun în aproapele tău. Aminteşte-ţi de ceea ce este bun în tine însuţi. Lasă toate fricile şi judecăţile să se disi¬peze, acolo unde se ivesc. Recunoaşte-ţi greşelile şi fii tolerant faţă de greşelile pe care le fac alţii.
Iată ce-ţi cer eu.
E simplu, nu-i aşa?
E atât de simplu, încât vei uita mereu. Dar nu fi descurajat. Dacă dorinţa ta pentru pace e puternică, în cele din urmă îi vei ceda.
O dată ce ai decis că asta este ceea ce vrei, nu poţi să nu reuşeşti să vii acasă.
CITITI SI
DANIEL 
Recomandarea zilei 

0 Response to "Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi."

Trimiteți un comentariu