Crearea universului

Modul in care s-a nascut Universul a fost ales de Dumnezeu, din motive si dupa legi pe care nu le intelegem sau a fost determinat de legi stiintifice? Eu cred ca varianta a doua este cea corecta. Daca vreti, puteti sa numiti legile stiintei "Dumnezeu", dar nu ar mai fi un Dumnezeu personal, de genul cu care v-ati putea intalni si i-ati putea adresa intrebari", a mentionat Hawkings.
Noua carte a lui Stephen Hawking va fi publicata la 9 septembrie.
Despre Stephen Hawking
Desi atins de scleroza laterala amiotrofica, aproape paralizat, Stephen Hawking este unul dintre cei mai populari oameni de stiinta ai lumii.
Pentru a comunica, un prieten i-a creat lui Hawking (68 de ani) un aparat special, compus dintr-un computer si un sintetizator vocal. Computerul poate fi controlat cu mici miscari ale capului si globilor oculari. Acest aparat il ajuta pe savant sa isi expuna teoriile, dar cu o viteza foarte mica: 15 cuvinte pe minut.
Principalele domenii de cercetare ale lui Stephen Hawking sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica.
Dintre cartile celebre ale savantului britanic pot fi amintite "Scurta istorie a timpului", "Visul lui Einstein si alte eseuri", "Universul intr-o coaja de nuca", "O mai scurta istorie a timpului", "George si cheia secreta a Universului", "George si vanatoarea de comori in Cosmos". Ultimele doua sunt carti SF pentru copii.
Surse: The Times, Wikipedia

1 Response to "Crearea universului"

  1. Ana Maria says:
    16 septembrie 2010 la 19:33

    Ultima 'aberatie' a acestui mare om de stiinta, desi multi alti oameni de stiinta au acceptat cu zeci, sute de ani in urma interventia Divina in crearea Miracolului Cosmosului si a Vietii! Albert Einstein e doar un exemplu.. Cu toate astea, il stimez pe dl Hawking pt ce a facut pt fizica si stiinta pana in prezent..
    Personal, din ce cunosc despre fizica materiei, Cosmos si teorii de formare, ultima revolutie in fizica pana in prezent- fizica cuantica si mecanica cuantica.. pot afirma ca mare parte din lucrurile care se vehiculeaza in prezent sunt "teorii", putine fiind demonstrate in realitate, in rest totul fiind o mare necunoscuta...

Trimiteți un comentariu