Viaţa ta există acum !





Nu înţeleg cum aş putea să fiu liber acum. Din întâmplare, sunt extrem de nefericit în acest moment. Este un fapt, şi m-aş minţi singur dacă aş încerca să mă conving că totul este bine, când în mod clar nu este aşa. Pentru mine, momentul prezent este extrem de nefericit; nu este deloc eliberator. Ceea ce mă ajută să merg înainte este speranţa sau posibilitatea ca situaţia să se îmbunătăţească în viitor.
Doar aveţi impresia că atenţia dvs. se află în prezent, când de fapt ea este complet acaparată de timp. Nu puteţi fi şi nefericit şi total prezent în Clipa de acum.
Ceea ce consideraţi „viaţă" ar trebui mai curând să se numească „situaţie de viaţă". Este timpul psihologic: trecut şi viitor. Anumite lucruri din trecut n-au mers aşa cum aţi dorit dvs. Mai manifestaţi încă o anumită rezistenţă faţă de ceea ce s-a întâmplat în trecut, şi acum vă împotriviţi lucrurilor care există deja. Speranţa este cea care vă face să mergeţi înainte, dar speranţa vă face să vă concentraţi asupra viitorului şi această concentrare continuă pe viitor perpetuează negarea prezentului şi, din acest motiv, nefericirea dvs.
Este adevărat că situaţia mea de viaţă prezentă este rezul¬tatul lucrurilor care s-au întâmplat în trecut, dar ea rămâne totuşi situaţia mea prezentă şi faptul că sunt blocat în ea mă face nefericit.
Haideţi să uităm pentru moment situaţia dvs. prezentă de viaţă şi să ne concentrăm asupra vieţii dvs.
Care este diferenţa?
Situaţia dvs. de viaţă există în timp.
Situaţia dvs. de viaţă este o construcţie a minţii.
Viaţa dvs. este reală. Căutaţi „poarta strâmtă care duce spre viaţă". Se numeşte Clipa de acum. Reduceţi-vă viaţa la acest moment. Situaţia dvs. de viaţă poate fi plină de probleme — majoritatea aşa şi sunt — dar descoperiţi dacă aveţi vreo problemă în acest mo¬ment. Nu mâine, nu peste 10 minute, ci acum. Aveţi vreo problemă acum?
Când sunteţi asaltat de probleme, nu mai există loc pentru ceva nou, nu mai există loc pentru soluţii. Aşa că, ori de câte ori puteţi, faceţi puţin loc, creaţi un spaţiu pentru a descoperi viaţa din spatele situaţiei de viaţă.
Folosiţi-vă pe deplin simţurile. Trăiţi în locul în care vă aflaţi. Uitaţi-vă în jur. Priviţi, nu interpretaţi. Vedeţi lumina, formele, culorile, texturile. Conştientizaţi prezenţa tăcută a fiecărui lucru. Conştientizaţi spaţiul care le permite tuturor lucrurilor să existe. Ascultaţi sunetele, nu faceţi aprecieri despre ele. Ascultaţi liniştea din spatele sunetelor. Atingeţi ceva — orice —, simţiţi şi acceptaţi prezenţa Fiinţei. Observaţi-vă ritmul respiraţiei; simţiţi aerul cum intră şi iese, simţiţi energia vitală din corpul dvs. Permiteţi-le tuturor lucrurilor să existe, cu şi fără dvs. Acceptaţi însuşirile tuturor lucrurilor. Pătrundeţi mai adânc în Clipa de acum.
Lăsaţi în urmă lumea mortificată a abstracţiei mentale, a timpului. Ieşiţi din mintea nesănătoasă care vă secătuieşte de energia vitală, care otrăveşte şi distruge încet Pământul. Vă treziţi dintr-un vis al timpului în prezent.
Echart Tolle Puterea Prezentului

2 Response to "Viaţa ta există acum !"

  1. Lilu Says:
    18 mai 2010 la 13:17

    Teoretic e foarte usor de spus dar practic
    e mult mai greu cand iti lipseste motivul de a fi multumit,fericit.
    Postarea este binevenita ca si celalate de pana acum.

  2. MARIA says:
    18 mai 2010 la 17:07

    Motivul este intentia ta de a fi in echilibru. Multumesc pentru vizitele tale!

Trimiteți un comentariu