In cautarea sensului pierdut



Timpul reapropierii de Sursa Creatoare şi al purificării planetei a fost anticipat, de asemenea, de toate religiile şi tradiţiile spirituale atribuindu-i-se denumiri diverse. Braden utilizează sintagma de „proces Christic". Mi se pare a fi interesantă sinteza istoriei acestei nou timp făcută de Braden, pentru că anticiparea sa coincide în mod straniu cu concluziile total independente ale multor oameni de ştiinţă şi cu ultimele date venite din partea neuroştiinţelor şi a experienţelor din timpul morţii clinice. Coincidenţă pe care o găsesc a fi mai degrabă semnificativă, decât întâmplătoare.
Tradiţiile amerindiene, înţelepţii triburilor Lakota Cherokee şi Hopi au prevestit încheierea unui ciclu cu începerea unui altul nou în istoria actuală a lumii.
Fiecare ciclu vechi s-ar fi încheiat printr-un colaps - îngheţ, potop, foc etc. Fiecare ciclu nou a adus o nouă ordine, cu restabilirea dezechilibrelor timpului trecut. Calendarul aztec precizează că omenirea se afla la sfârşitul celui de al V-lea ciclu, numit Soare. După calendarul mayaş ultimul ciclu s-ar termina în 2012, an care este şi ultimul înscris în numărătoarea lor calendaristică. „Tablele de smarald ale lui Toth datând de mai multe mii de ani, vorbesc între altele si de avioanele de luptã din lumea modernã!: „Când din nou omul va cuceri oceanul si va zbura prin aer cu aripi precum pãsãrile... va începe vremea rãzboiului... dintre întuneric si luminã. Un popor se va ridica împotriva altui popor folosind fortele întunecate pentru a zgudui Pãmântul". (Cred cã se face referire la timpurile moderne pentru cã nu îmi închipui cã se putea „zgudui" Pãmântul cu bâta si cu sãgetile pe care le aveau pe atunci). Ni se spune cã, începând din 2012, Pãmântul ar intra într-o zonã de înaltã frecventã, care va presupune si adaptarea organismului uman la noua frecventã, înãtarea constiintei cu obtinerea de noi posibilitãti de percepþie / inclusiv în planuri încã invizibile, va defini lumea viitoare ca fiind una a constiintei si a spiritualitãtii.
 Braden foloseste denumirea de frecventã christica si-i atribuie proprietatea de perceptie pluridimensionalã (5D). Denumirea nu a fost aleasã întâmplãtor, ci are o amplã motivare. Gândirea corespunzãtoare acestei noi frecvente este identicã cu învãtãtura datã de Iisus ucenicilor sãi în urmã cu 2000 de ani. Se poate spune cã este o revenire a sa, pe care lisus însusi a prevãzut-o când a spus cã va trece o mie de ani si apoi o altã mie de ani si lumea va reveni la învãtãtura sa. In noul model de gândire sunt depãsite tiparele vechilor paradigme, în care se cultiva ura, frica, violenta, rãzbunarea, crima si rãzboiul. Purtãtorii vechilor tipare de gândire vor deveni incompatibili cu noua frecventã. Va fi o selectie pe criterii spirituale, dependente de capacitatea de evolutie spiritualã. Scopul acestei mari treceri la un nou ciclu în evolutia spiritualã a lumii îl considerã „echilibrarea si vindecarea supremã a Pãmântului si a tuturor formelor de viatã". Este ceea ce Braden a numit „trezirea la punctul zero". Bogãtia de informatii oferite de Braden pledeazã pentru ideea cã trecerea la o altã epocã, în scopul reechilibrãrii si purificãrii Pãmântului de rezidurile gândirii si ale actiunilor umane, nu este împrumutatã de la Shelley Yates care, dupã cum am vãzut, a receptat-o în conditii complet inedite, ci constituie o altã sursã, care se înscrie în acelasi sens. Retinem încã o observatie interesantã oferitã de Braden. Intensitatea câmpului magnetic al Terrei s-ar afla într-o continuã si rapidã scãdere corespunzând parametrilor din vremea în care s-au petrecut evenimentele legate de nasterea lui lisus. Aceste valori reduse ale câmpului magnetic ar fi propice pentru aparitia de noi paradigme, de început al unei noi istorii. Din acest interesant comentariu fãcut de Braden asupra erei corespunzãtoare unei noi constiinte am sublinia câteva observatii.
Este, mai întâi, o întâlnire ciudatã, peste timp, a unor surse care sustin o idee comunã: vechi traditii spirituale amerindiene, un om de stiintã si culturã si o femeie simplã, obisnuitã, fãrã nici o preocupare de
ordin spiritual. Toate aceste surse ne vorbesc despre iminenta venirii unui timp al unor mari schimbări în istoria gândirii şi a lumii. Experienţa a arătat că nici o predicţie nu se îndeplineşte 100%. în consecinţă şi acestea ar putea rămâne doar simple iluzii, dar trebuie spus că, dacă omenirea nu va schimba nimic în comportamentul său şi va continua să se manifeste cu aceeaşi agresivitate şi violentă, într-un război al tuturor contra tuturor, în condiţiile acumulării actualelor mijloace de război, s-ar putea ca nu numai să nu ajungă la un noi ciclu de evoluţie, ci să-şi rateze definitiv orice şansă de a continua.
Fragmente din volumul : Dumitru Constantin Dulcan – În căutarea sensului pierdut,

0 Response to "In cautarea sensului pierdut"

Trimiteți un comentariu