Există un singur lucru pe lume, Imaginaţia, şi toate deformările noastre asupra ei


Omul devine ceea ce imaginează. El are o istorie auto-determinată. Imaginaţia este calea, adevărul, viaţa dezvăluită. Nu putem cuprinde adevărul cu mintea logică. Unde omul obişnuit vede cu simţurile un boboc, imaginaţia vede un trandafir înflorit.
Adevărul nu poate fi cuprins de lucruri. Pe măsură ce ne trezim la viaţa imaginativă, descoperim că a imagina un lucru înseamnă a-l crea, că o judecată adevărată nu trebuie să se supună realităţii externe cu care relaţionează.
Omul imaginativ nu neagă Devenirea realităţii lumii exterioare a simţurilor, dar el ştie că lumea interioară a Imaginaţiei continue este acea forţă prin care Devenirea realităţii lumii exterioare a simţurilor se creează. El vede lumea exterioară şi toate întâmplările ei ca proiecţii ale lumii interioare a Imaginaţiei. Pentru el, totul e o manifestare a activităţii mentale care se petrece în imaginaţia omului, fără ca omul raţional al simţurilor să fie conştient de ea. Dar el realizează că fiecare om trebuie să devină conştient de această activitate interioară şi să vadă relaţia dintre lumea internă cauzală a imaginaţiei şi lumea externă senzitivă a efectelor.
E un lucru extraordinar să descoperi că te poţi imagina într-o stare a dorinţei tale împlinite şi să evadezi din închisorile pe care le-a construit ignoranţa.
Omul Adevărat este o Imaginaţie Magnifică.
Imaginaţie trezită
Căutarea
NEVILLE

0 Response to "Există un singur lucru pe lume, Imaginaţia, şi toate deformările noastre asupra ei"

Trimiteți un comentariu