Stare de agitatie si nevoie de transformare radicala.


In data de 9 Octombrie Venus a parasit semnul Balantei si a intrat in cel al Scorpionului. Aceasta schimbare de vibratie este una destul de importanta si care se va face resimtita in vietile noastre. Venus va ramane in Scorpion pana in data de 1 Noiembrie 2011.
Venus in harta noastra semnifica modul in care noi ne manifestam sentimentele , afectiunea si natura dorintelor noastre. In plan concret Venus semnifica relatiile amoroase dar si relatia cu banii. Pozitiei in Scorpion un este una foarte fericita pentru ca natura acestui semn agita foarte mult apele si creeaza o stare de agitatie si stres. Energia Scorpionului este una de natura martiana/plutoniana si amplfica un anumit extremism in manifestare - alba sau neagra si creste foarte mult intensitatea sentimentelor putand ajunge pana la obsesii.  De aceea in perioada mai sus amintita , la nivel afectiv, va exista o stare de agitatie si nevoie de transformare radicala.



Pentru cei aflati intr-o perioada de tranzitie la nivel sentimental , Venus in Scorpion le poate da impulsul de a face ceva si de a initia o serie de schimbari. Dar trebuie sa fim atenti la modul de actiune pentru va apare aceea radicalizare si extremism de care discutam mai devreme - totul sau nimic. Toate dorintile dar si nemultumirile vor iesi la suprafata cu o mare foarte si ne vor suprinde chiar si pe noi. Scorpionul actioneaza in doua etapa: distruge si reconstruieste. Doar ca adesea face curatenie inainte de a se gandi la ce sa puna in loc.
Relatia planetei Venus cu guvernatorii Scorpionului este una interesanta. Venus se afla intr-un aspect de cuadratura cu Marte - guvernatorul traditional al Scorpionului - si in sextil cu Pluto - guvernatorul modern.  Haideti sa traducem acest limbaj astrologic...
Fiecare semn zodiacal are o planeta guvernatoare. Aceasta planeta are rol de administrator si gestioneaza resursele acelui semn zodiacal. Tot timpul cand o planeta traverseaza un semn zodiacal este important de urmarit relatia acesteia cu planeta/planetele guvernatoare a acelui semn. In cazul nostru Marte este guvernatorul traditional iar relatia cu Venus este una conflictuala si tensionanta. As vedea acest aspect ca pe unul exploziv pentru ca ne duce in pozitia in care noi credem ca ni se cuvin anumite lucrurile si ca merit mai mult. De aceea poate apare o tendinta mai dura in manifestarea noastra. Marte in Leu nu prea este de acord cu trecerea lui Venus prin Scorpion si actioneaza ca atare amplificand orgoliul si ego-ul pana la limita in care la nivel afectiv ne face sa actionam impotriva noastra. De aceea recomand o mai mare atentia la gestionarea sentimentelor si impulsurilor/instinctelor. Acest aspect genereaza o energie fantastica dar care poate ramane blocata deoarece si Leul si Scorpionul sunt semne fixe - se pun in miscare mai greu.
Interesanta este relatia planetei Venus cu celalalt guvernator Pluto. Pluto este o planeta transpersonala si ca atare arata mai mult modul in care gestiona energia Scorpionului in relatie cu ceilalati. De fapt indica mai mult ce vine din afara. Venus se afla intr-o relatia buna cu Pluto - sextil sau 60 de grade distanta - ceea ce indica faptul ca in jurul nostru se vor crea oportunitati pentru a genera o schimbare.  Vor veni spre noi persoane care sa trezeasca anumite dorinte si instincte pe care poate pana in prezent le tot controlam. Cum spuneam mai devreme Venus are legatura si cu banii. Asa ca toata aceasta dinamica se aplica nu doar aspectelor sentimentale dar si celor de natura financiara.
Tinand cont de faptul ca Venus va intra intai cu Pluto in relatie si de a abia pe urma cu Marte as spune ca intai va apare un element din exterior care va declansa o reactie in lant in interiorul nostru. Iar acest lucru din afara (poate fi o persoana, un eveniment) va veni pe o directie unde vom opune rezistenta minima pentru ca este un punct slab al nostru. Ideea este ca nu trebuie sa interpretam aceasta 'interventie' ca pe ceva negativ ci mai mult ca un factor care declanseaza o schimbare necesara in viata noastra. Bineinteles ca la fiecare din noi se va manifesta diferit. Nu trebuie sa generalizam. Cele scrise mai sus indica modul de manifestare a planetei Venus in Scorpion la nivel general. In functie de harta noastra lucrurile pot lua foarte multe manifestari particulare.
Venus in Scorpion este o pozitie dificila din perspectiva obtinerii unui acord sau unui echilibru in plan relational. De aceea in aceasta perioada anumite dezechilibre sau divergente pot fi puternic amplificate si sa intampinam dificultati in a putea armoniza lucrurile. 
Jupiter in Taur in perioada in care Venus este in Scorpion este destul de slabit. Cele doua planete vor intampina dificultati in a se pune de acord si de a construi ceva trainic. Aceasta opozitie induce o tendinta de exagerare in manifestarea dorintelor si sentimentelor noastre. Putem ajunge in punctul in care dam la o parte orice nevoie de siguranta si confort specifica Taurului pentru ca putem constientiza ca situatia noastra de acum nu este una care sa aduca lucruri bune si ca o schimbare se impune. Nevoia de a ne simti bine (afectiv si/sau financiar) ne poate duce in punctul in care sa acceptam ideea de a risca totul!
Din cele analizate mai sus perioada cu 9 Oct - 1 Noiembrie se anunta una exploziva in plan afectiv si care poate declansa o serie de transformari importante. Toate dorintele, instinctele si nemultumirile noastre vor fi amplificate si duse la extrem astfel incat va fi destul de dificil sa nu accepti o provocare din exterior. Iar aceasta provocare va apare cu siguranta. In mod normal Venus tranziteaza Scorpionul an de an. Dar acum relatia pe care o realizeaza cu Marte, PLuto si Jupiter aduce un plus de importanta comparativ cu ceilalti ani.
Acum nu toata lumea trebuie sa se astepte la schimbari majore. Pentru multi dintre noi aceasta perioada poate fi una putin mai agitata si mai stresanta deoarece apar mai usor conflictele si certurile. Dar pentru cei care sunt in asteptarea unei schimbari - constient sau inconstient - Venus in Scorpion in luna Octombrie poate fi elementul declansator.
Venus in Scorpion , folosit constient si pozitiv, permita transmutarea unor sentimente si dorinte. Acest proces de transmutare prespune in primul rand constientizarea faptului ca tot ce este in jurul nostru este energie pura si ca noi o percepem intr-un mod polizarita: bine vs rau, alb vs negru, iubire vs ura. A transmuta un sentiment presupune a-i schimba polaritatea. Faptul ca urasti ceva sau pe cineva reprezinta de fapt iubire negata. Atunci cand nu-ti place un lucru de fapt nu-ti permiti ca acel lucru sa-ti placa. Si nu-ti permiti pentru ca la un moment dat pe parcursul existentei tale ai avut o experienta mai putin placuta sau ai asociat o experienta neplacuta cu acel lucru. Venus in Scorpion genereaza o vibratie care permite acest proces si ne ajuta sa schimbam polaritate. Dar in final e alegerea noastra.
Momentele importante ale acestei perioada sunt urmatoarele
- 12 -15 Octombrie : aspect cu PLuto si Jupiter : provocari din exterior.
- 22-23 Octombrie: trigon cu Ceres -> sentiment de ingrijorare vis-a-vis de cele intamplate pana atunci. Poate apare un sentiment de teama si retinere in a spune ceea ce simtiti. Poate pare si un sentiment de tristete.
- 25-26 Octombrie : cuadratura Marte: este momentul de cumpana in care ceva in noi va opune rezistanta la ceea ce se intampla in exterior.
- 1 Noiembrie: cuadratura Neptun: toata perioada se va incheia cu un moment de ceata si confuzie. Dar este un moment temporar si nu trebuie sa ne blocam in el.

0 Response to "Stare de agitatie si nevoie de transformare radicala."

Trimiteți un comentariu