Cel mai important instrument de vindecare pe care il poti invata

Daca ar fi sa ma intrebi care a fost cea mai importanta experienta din viata mea, ti-as spune ca a fost atunci cand am invatat sa meditez. Meditatia a fost cheia spre creativitatea, bunastarea si fericirea mea. M-am bucurat de ea in propria viata si continua sa fie una din cele mai puternice instrumente de vindecare pe care le oferim la Centrul Chopra.
Meditatia ne duce de la activitate la liniste, dand corpului nostru un nivel foarte profund de repaus. In repaus corpul se vindeca singur, eliberand stresul, oboseala si toxinele acumulate in viata de fiecare zi. Tacerea constientei pure este extrem de revigoranta pentru minte, care descopera ca este incredibil de simplu sa nu te mai agati de tiparele de gandire vechi, iar obiceiurile rigide de gandire si simtire incep sa se imputineze de la sine.
Cele mai importante beneficii pentru sanatate ale meditatiei sunt reducerea stresului, somnul mai bun, tensiune arteriala mai mica, functia cardiovasculara imbunatatita, imunitate mai buna si capacitatea de a sta centrat  in mijlcul turbulentelor care se produc in jurul tau. Meditatia te ajuta sa faci mai putine si sa realizezi mai multe.
In timpul meditatiei nu iti fortezi mintea sa faca liniste, experimentezi tacerea si nemiscarea care se intinde dincolo de staticul fundala al grijii, resentimentului, iluziei, fanteziei, al sperantelor neimplinite si al viselor vagi din capul tau. Meditatia ne aduce acasa la pacea constientei momentului prezent. Ne da o traire directa a Spiritului nostru si in timpul procesului dizolva impuritatile care impiedica Spiritul sa straluceasca in viata noastra.
Cand meditam intrerupem deplasarea inconstienta a gandurilor si emotiilor prin concentrarea asupra unui nou obiect al atentiei. In tehnica de meditatie pe care o predam la Centrul Chopra - Primordial Sound Meditation / Meditatia sunetului primordial – „obiectul atentiei” este o mantra pe care o repetam in tacere, fiecare pentru sine. Mantra este sunet pur, fara inteles sau incarcatura emotionala care sa declanseze asociatii. Da-i voie mintii sa se detaseze de preocuparile ei obisnuite si sa experimenteze spatiul si pacea launtrice.
Mult mai important decat ceea ce experimentam in timpul sedintelor de meditatie este efectul pe care acestea il au asupra restului orelor din ziua respectiva.. Cu un program regulat de meditatie, tensiunile inevitabile ale vietii nu mai au puterea sa ne arunce in stari haotice ale mintii si toate gandurile, actiunile si reactiile noastre sunt pline de iubire, calm si bucurie.
Iubire,
Deepak Chopra 


4 Response to "Cel mai important instrument de vindecare pe care il poti invata"

  1. Anonim Says:
    4 decembrie 2010 la 22:24

    interesant,nu ma mai satur imi place foarte mult tot ceea ce vad si citesc.multumesc....

  2. Ana Maria says:
    4 decembrie 2010 la 23:29

    Mi-a placut articolul! Meditatia este oricand binevenita! Seara frumoasa!

  3. MARIA says:
    5 decembrie 2010 la 11:40

    Multumesc pentru aprecieri.
    Tot ce imi atinge sufletul va impartasesc si voua.Si cum toti suntem unul ne trezeste ssufletul tuturor.
    Va doresc toate cele bune!

  4. Anonim Says:
    16 decembrie 2010 la 18:58

    imi place ce faci, dar mai trebuie sa si aplicam

    cu alte cuvinta un gram de practica valoreaza cat tone de teorie

Trimiteți un comentariu