Schimbarea este un Act de Creatie.

Rezistenta opreste procesul creator (creatia). Aceasta este diferenta.
Odata ce am inteles acest lucru, vedem cum e posibil pentru oameni insemnati (mari), cum ar fi Martin Luther King Jr. sau Mahatma Gandhi sau Maica Teresa, sa-si fi savarsit lucrarea in lume). Explorand indeaproape vietile acestor oameni, devine limpede ca niciodata nu au condamnat pe cineva sau ceva anume. Judecata nu facea parte din vocabularul lor. Asprimea nu facea parte din experienta lor. Iar a face uz de forta se afla intrutotul dincolo de cosmologia lor. Adica nu o puteau concepe drept energie care sa serveasca, cu adevarat, procesul schimbarii
De-a lungul timpului, toti invatatorii spirituali ne-au incurajat sa "nu opunem rezistenta, raului." Aceasta nu inseamna ca n-ar trebui sa incercam vreodata sa cream noi stari in cadrul vietilor noastre sau in vietile celorlalti. Aceasta inseamna, pur si simplu, ca daca vom recurge la energie creatoare si nu la energie dezaprobatoare, vom da dovada de mai multa eficacienta in a infaptui schimbarea,. Rezistenta fata de ceva anume ii afirma cu si mai multa forta locul, in cadrul experientei noastre. Nu poti "opune rezistenta" la ceva care nu exista. Asadar, prin actul de a opune rezistenta la ceva, ii afirmi existenta in experienta ta.
Iisus a spus, "Nu judecati, si nici nu condamnati." Insa nu a spus, "Nu schimbati, si nici nu modificati." Schimbarea este buna. De fapt, intr-adevar, Conversatii cu Dumnezeu ne spune ca schimbarea este insasi natura vietii. Merge chiar mai departe si ne spune ca notiunile de "viata" si "Dumnezeu" pot fi schimbate una cu cealalta. Asadar, daca schimbarea este natura vietii, atunci schimbarea este natura lui Dumnezeu. Cu adevarat, textul Conversatiilor ne spune aceasta in mod direct. El spune: "Dumnezeu este schimbare."
Dumnezeu, dupa cum ne invata textul, este un proces. Acest proces este Viata insasi. Iar viata este schimbare in curs de desfasurare (in Proces). E miscarea atomilor si a moleculelor, vibratia energiei, perpetua deplasare a Esentei pentru a crea, sub forma fizica, ceea ce este conceput la nivelul creatiei pure.
Rezistenta este actul de a incerca sa opresti ceva. Schimbarea este actul de a cauta sa il modifici. E o diferenta enorma.
Asadar, atunci cand sunteti confruntati cu o experienta exterioara, care nu este binevenita in realitatea voastra, nu va retrageti din fata ei, ci patrundeti in ea. Imbratisati-o in deplinatatea ei. Iubiti-o in perfectiunea ei. Apoi, pur si simplu recurgeti la procesul de creatie, pentru a o re-modela intr-o forma care reprezinta, mai aproape de desavarsire, Cine Sunteti si Cine Alegeti sa Fiti.
Totul poate dura ceva timp. Nu trebuie asteptate rezultate imediate. Sunt posibile rezultate imediate, insa nu trebuie sa aveti asemenea asteptari. Ar trebui mai degraba sa fiti multumiti de procesul care se desfasoara, acordandu-va permisiunea de a va deplasa odata cu energia, pe masura ce energia se deplaseaza odata cu voi, re-creandu-se pe sine si re-creandu-va pe voi, intr-o unica miscare. Aveti rabdare. Dati dovada de intelegere. Fiti constienti. Descindeti dintr-un Salas al Constientei Depline asupra a ceea ce se intampla, iar viata va va fi o experienta de pace si bucurie tacuta – ar putea fi numita seninatate/pace/liniste interioara – in decursul tuturor momentelor din timpul pe care il petreceti pe Pamant.
Aceasta este o mare promisiune din partea lui Dumnezeu. Aceasta este o mare rasplata pentru cei care sunt Atenti. Asadar, fiti atenti. Observati momentul. Priviti adanc in fiecare intamplare. Nu va lasati amagiti de iluzie. Si nu opuneti rezistenta niciunui rau, intrucat "nimic nu este rau, numai considerat astfel (prin gandire)." Incercati cu blandete sa schimbati ceea ce nu va vorbeste despre Cine Sunteti Voi cu Adevarat. 

0 Response to "Schimbarea este un Act de Creatie."

Trimiteți un comentariu