Quado

Carrie intreaba:
Mesajele si viziunile Maui prezinta o lume lipsita de dualitate, o lume in care nu exista bine sau rau, corect sau gresit, in care sarpele cu clopotei si vulturul, pompierul si teroristul sunt plini de sfintenie/dumnezeire, o lume in care intunericul si lumina sunt deopotriva binecuvantate, unde lucrurile sunt pur si simplu exact asa cum sunt ele.
In aceasta lume, care ar fi standardul nostru de comportament? Cum putem sa ne straduim sa pasim pe cararea ce duce catre o mai mare intelegere si iluminare? Cum putem evolua pana la cea mai buna “versiune” a noastra?
Quado raspunde:La aceste intrebari e dificil sa raspunzi de la distanta, din perspectiva societatii in general, privind din afara… si totusi, nu e deloc dificil atunci cand esti inauntrul evenimentelor.
Adevarul si actiunile potrivite se afla toate in voi, in inima voastra, pe masura ce aveti diverse experiente si raspundeti la acestea. In acel moment, veti sti adevarul si veti avea posibilitatea sa alegeti daca sa urmati acest adevar launtric sau sa raspundeti diferit, probabil in acord cu adevarul altcuiva sau cu directivele emise de educatia voastra. Numai ca adevarul legat de ceea ce este potrivit pentru voi, in fiecare moment al existentei, exista intotdeauna acolo. Si adevarul acesta cuprinde, de asemenea, si ce este bine pentru cei din jurul vostru, la momentul respectiv, precum si viitorul, care este atras spre voi si spre cei din cercul vostru in momentul alegerii. Tot adevarul acesta se afla acolo: e la indemana voastra, e in inima si mintea voastra in fiecare clipa.
Acesta este adevarul despre care am vorbit atat de des, adevarul care se asterne ca un lac linistit in centrul fiintei voastre sub straturile de frica si de indoiala. Acesta trebuie sa se afle la baza tuturor actiunilor si alegerilor voastre. Si, cand veti invata sa traiti in felul asta, actionand mereu din acest adevar, chiar si atunci cand el cere un mare curaj, cand contrazice tot ceea ce va spun altii sa faceti, cand incalca vechile reguli pe care ati fost invatati sa le respectati, atunci nu aveti cum sa nu va urmati calea spre desavarsire si intelepciune, spre lumina intelegerii, spre acea lumina superioara a sufletului.
Dar aceasta lumina care straluceste in voi, cea care va permite sa vedeti care ar trebui sa fie urmatorul pas, nu e o lumina a judecatii care ii condamna pe ceilalti pentru ca nu vad ceea ce vedeti voi sau nu simt ceea ce simtiti voi.
Si voi ati facut multe lucruri de care nici macar nu sunteti constienti si care au afectat alte persoane. Ati ranit sentimente, ati dispretuit..., totul inconstient. Ati calcat sub bocanci gradina multora, asa ca drumul vostru e presarat cu mici distrugeri… si, totusi, sunteti oameni buni. Ati facut doar ceea ce parea in regula la momentul respectiv.
Fiecare pas pe care il faceti trebuie sa fie patruns de sentimentul profund al propriei divinitati si minuni, dar si de o constanta si imediata iertare pentru voi si pentru ceilalti. Pentru ca asta e conditia umana: sa orbecaiti si sa va impiedicati pe carare, sa traversati perioade de mare confuzie, in care va loviti de tot ce va iese in cale, si alte perioade, in care vedeti viata limpede si plina de sens si inaintati cu pasi rapizi spre maretie, chiar si atunci inconstienti ca ati putea calca pe un teren populat intens, deranjand vietile altora.
Dar asta este viata. E viata voastra si a celor din cercul din care faceti parte si asta e bine. E bine pentru ca ESTE. Si ceea ce este e ceea ce ati venit aici sa experimentati, sa fiti si sa faceti.
Teroristul pare rau doar daca nu este fratele tau si nu stai alaturi de el la capataiul surorii pe patul de moarte si te ghemuiesti langa el cand mama sa este umilita si cerseste indurare. Iar pompierul e un erou, dar stai sa vezi cand nu este, cand il vezi cum profita de cei mai slabi decat el, ca un debuseu pentru lungile ore de tensiune si pericol. Si toate astea sunt viata, si fiecare face ce poate.
Asa ca, adanceste-te in propria viata si traieste-o! Nu ca un pion al celor ce te-ar manipula cu propriile viziuni si prejudecati, ci ca o persoana profund angajata in fiecare moment si cu fiecare persoana din cercul tau. Simte acest cerc de persoane. Fii cu ele. Cauta sa le descoperi frumusetea si divinitatea dedesubtul a ceea ce te irita si dedesubtul reactiei tale obisnuite. E acolo. Si straluceste.
Dar, mai mult decat orice, coboara adanc in inima ta si gaseste acel adevar, adevarul zilei de azi, adevarul momentului “acum”, stiind ca s-ar putea sa nu fie acelasi cu cel de ieri.
Scoate-l afara si tine-l ca pe un giuvaier inaintea ta. Lasa-l sa-si reverse lumina stralucitoare peste alegerile pe care trebuie sa le faci in acest moment. Apoi respira adanc si paseste. Paseste in adevar, paseste in curaj, mergand pe calea ta.
Si, cand faci asta, simte libertatea, lasa aerul proaspat al libertatii sa-ti inunde trupul. Si, cand faci asta, simte sfintenia, puternica conexiune cu tot ce este iubitor si adevarat si care salasluieste mereu in perla adevarului personal. Adevarul contine intotdeauna iubirea si este continut de aceasta. Iubirea este mereu fundamentul celui mai adanc adevar: dragostea de viata, iubirea de sine si respectul pentru sfintenia celorlalti, a fiecarei creaturi, a fiecarei persoane.
Si astfel, mergand in iubire si adevar, profund conectat in spirit indiferent ce faci, sentimentul de respect va creste. Vei incepe sa te respecti pe tine insuti, pentru ca vei incepe sa intelegi ca esti capabil sa faci asta, ca poti sa faci alegerile cu gratie si cu intelepciune, mergand pe cararea ta de lumina chiar si cand accepti umbra pe care o faci pe Pamant. Pentru ca toate astea esti tu. Pentru ca toate sunt Dumnezeu. Este. Esti.SURSA

1 Response to "Quado"

  1. Ana Maria says:
    27 august 2010 la 10:44

    Seamana mult cu Idea din FILMUL american The Secret: "I am what I am"
    http://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_that_I_Am
    O zi frumoasa!

Trimiteți un comentariu