Relaxare in Alpha !

Să ne întoarcem spre interior. Să ascultăm. Să ne ascultăm corpul şi creierul, să pricepem că sunt mult mai importante decât ideile de gata grefate pe ele.
Să slăbim tensiunea, să ne lăsăm în voia vieţii, pe deplin, în cea mai mare parte din timp, fiinţa avantajează un anumit mod de funcţionare; creierul frontal este astfel suprafolosit, iar această inflaţie creează nevroze, proble¬me. Şi invers, hipotalamusul. creierul „reptilian" si primitiv, unde-şi au sediul instinctul si intuiţia, este sub folosit, în viaţa modernă, el se usucă. Să schimbăm deci viteza, să odihnim creierul care gândeşte şi proiectează lumea în loc s-o trăiască. Pentru asta, fenomenul undelor alfa ne poate veni în ajutor, fiindcă aduce acea destindere, acel vid salutar care ne îngăduie să regăsim o viziune obiectivă asupra lumii. Priviţi un film la televizor, sunteţi în acţiune, participaţi la realitatea în mişcare a imaginilor-linii. Filmul se termină, întrerupeţi contactul, imaginea se şterge. Rămâne receptorul, rece, obiectiv. Să facem acelaşi lucru cu creierul nostru, să ştim să debransăm anumite circuite, apoi să ne conectăm, mai mult sau mai puţin conştient, la altele, diferite, este o veritabilă arta, la îndemâna tuturor. Deoarece fiecare vede lumea în mod diferit, conform structurilor lui morfologice, conform cu ceea ce îi este înnăscut şi a dobândit; dar asta nu înseamnă că întregul câmp al experienţei nu-i este accesibil fiecăruia, în raport cu originalitatea sa proprie.

A învăţa să ne controlăm propriul bio-feed-back, a ne regla energiile şi percepţiile, iată un lucru util de învăţat în vederea noii civilizaţii, radical diferite, ce se anunţă. Robert Jungk.în concluzia lucrării Pari sur l 'Laffont încheie Ia fel cu privire la această nevoie esenţială: „Antrenamentul cu unde alfa nu numai ca aduce destinderea şi o aprofundare spirituală, ci ar fi capabil, judecând după rezultatele actuale, să ducă la întărirea capacităţilor intelec¬tuale... Drumul spre înăuntru, care în trecut era adesea un drum fără întoar¬cere, nu-i mai poartă neapărat departe de societate pe aceia care îl abordează. Meditaţia îi poate readuce pe oameni, deveniţi mai puternici, în lume si printre cei apropiaţi." Şi să-l citam pe Novalis: „Visăm să călătorim prin Univers. Dar nu este Universul în noi? Nu ne cunoaştem adâncurile spiritului. Drumul misterios merge către interior...", frază ce răspunde ca un ecou la „Trebuie să devii clarvăzător" a lui Rimbaud.
Marc De Smedt-Practici de trezire spirituala

0 Response to "Relaxare in Alpha !"

Trimiteți un comentariu