Ne indeplinim cu adevarat scopul vietii?

Mesajul de astazi raspunde la intrebarea unei cititoare:
Cum putem sa stim daca ne indeplinim cu adevarat scopul vietii – care ar include munca si cariera? Este posibil sa ne fi petrecut o viata intreaga, facand o munca ce s‑a indreptat impotriva sufletului?
Cu sinceritate,
Infirmiera cu suflet de artist
Quado, ai un raspuns la aceasta intrebare?
Da, desigur, desigur. Sunt incantat sa raspund.
Prea mult timp se iroseste, ingrijorandu‑ne daca ne indeplinim scopul. Scopul esential este foarte simplu: sa ajungi la o stare de gratie cu propriul tau suflet. Sa gasesti cai – in mod normal prin meditatie – care te vor ajuta sa ajungi sus, in sufletul tau si sa simti iubirea, bucuria si linistea care sunt acolo pentru tine. Sa ajungi profund in momentul prezent – in acum – si sa gasesti acolo linistea si bucuria care esti tu, care este viata, care este fiecare fiinta omeneasca. Sa ajungi chiar dincolo de toate astea si sa te conectezi cu starea intregita de a fii, cu nemiscarea si cu toate cele din care facem parte. Acesta este scopul nostru la nivel spiritual.

La nivel fizic, scopul tau este sa traiesti. Sa traiesti cu bucurie – da. Sa traiesti cu integritate si sa infrunti cu curaj provocarile vietii. Sa traiesti deplin, experimentand tot ceea ce viata are sa‑ti ofere. Sa te extinzi, sa experimentezi, sa indraznesti si sa fii. Sa simti cum sangele iti curge prin vene si sa stii ce inseamna sa fii viu, sa existi fizic, sa fii aceasta persoana care esti. Sa traiesti cu adevarat, cinstit si vibrant, sa imbratisezi fiecare moment, ca si cum nu se va mai intoarce niciodata. Pentru ca nu se va mai intoarce. Nu exact in acest fel. Nu exact in acest moment. Exista numai acest moment, acest acum – atat pentru a ajunge sus la spirit, cat si pentru a trai vibrant.
Oare pentru asta e nevoie sa fii artista, in loc de infirmiera? Nu. Ai anumite talente, iar unele dintre ele te ajuta sa accezi la spirit, mai usor decat altii. Unele te ajuta sa cobori in acum, in acest moment, mai usor decat altii. Dar toate inseamna viata. Toate inseamna experienta. Toate inseamna infruntarea provocarilor, inseamna evolutie si a fi.
De ce sa nu le imbratisezi pe toate?! ... De ce sa nu gasesti o cale sa echilibrezi totul in viata ta, sa‑ti asiguri stabilitatea financiara si, in acelasi timp, echilibrarea acesteia cu iubirea ta pentru arta? De ce nu ai gasi modalitati sa le echilibrezi pe toate, facand o munca ce iti aduce ceea ce ai nevoie la diferite nivele? O munca folositoare societatii. Toate sunt bune.
Caci, in final, nu conteaza care este profesia ta. Ceea ce conteaza este daca ai trait cu curaj si integritate, daca ti‑ai exprimat propriul tau adevar. Daca esti intr‑o situatie in care propriul tau adevar este inabusit total, atunci vei dori sa mergi mai departe, sa‑ti gasesti o alta situatie. Dar daca ai respect pentru tine insati si daca esti tratata cu respect, atunci probabil doresti, pur si simplu, sa mergi in profunzime – in orice activitate ai efectua – si sa‑ti gasesti momentele de liniste, de frumusete si conexiunea dintre ele.
Orice munca este buna. Tot ce inseamna viata este ceva bun. Nu esti numai un singur lucru. Esti multe lucruri. Simte‑te libera sa le explorezi pe toate. Umple‑ti viata – aceasta viata – cat de mult poti. Si respecta diferitele faze ale vietii – momentele cand are sens sa muncesti din greu si momentele cand cel mai bine este sa te odihnesti.
O, viata este absolut extraordinara! Este un cadou minunat. Imbratiseaza tot ce inseamna viata.
Quado

2 Response to "Ne indeplinim cu adevarat scopul vietii?"

  1. Ryana says:
    3 iulie 2010 la 12:25

    Cred ca ,daca suntem multumiti de ceea ce am facut ,inseamna ce ne-am indeplinit misiunea.

  2. MARIA says:
    3 iulie 2010 la 13:23

    Da, trebuie sa fim impacati cu noi insine si echilibrati , indiferent de ce se intampla in viata noastra.
    Totul vine in viata pentru a invata ceva, pentru a rezolva problemele care inca ne tin captivi in "drama "noastra.

Trimiteți un comentariu