Programati mintea pentru sanatate fizica




O călătorie fantastică
1. Închideţi ochii şi îndreptaţi-i uşor în sus, spre sprâncene.
2. Paşii 2A, 3A, 3B şi 3C sunt opţionali. Număraţi lent, în gând, de la 25 la 1. Faceţi
pauze cam de o secunda intre doua numere.
A. Începând cu scalpul, concentraţi-vă atenţia asupra diferitelor ale corpului
dinspre cap către picioare, relaxându-le pe rând.
3. Când ajungeţi la 1, vizualizaţi-vă tânăr, radios, sănătos şi atrăgător.
A. Întrebaţi-vă în gând: „De ce am această problemă fizica?" Apoi lăsaţi-vă mintea să caute.
B. Când vă veţi gândi la o persoana anume, imaginaţi-vă acea persoană.
C. Imaginaţi-vă că vă iertaţi reciproc. Apoi vizualizaţi-vă cum vă îmbrăţişaţi, vă strângeţi mâna, zâmbiţi şi daţi aprobator din cap. Simţiţi-vă bine pentru că faceţi aceste lucruri.
4. Repetaţi mental: „Îmi voi păstra întotdeauna o sănătate perfectă a corpului şi a mintii."
5. Apoi spuneţi-vă: „Voi număra de la 1 la 5. Când voi ajunge la 5, voi deschide ochii, simţindu-mă bine şi perfect sănătos, mult mai bine decât înainte."
6. Începeţi să număraţi. Când ajungeţi la 3, repetaţi: „Când voi ajunge la 5, voi deschide ochii, simţindu-mă bine şi perfect sănătos, mult mai bine decât înainte."
7. Când ajungeţi la 5, deschideţi ochii şi afirmaţi în gând: „Sunt perfect treaz, mă simt bine şi perfect sănătos, mult mai bine decât înainte. Aceasta este realitatea."
În fiecare dimineaţă când practicaţi exerciţiile de numărătoare inversă, vă apropiaţi din ce în ce mai mult de nivelul alfa profund. Vă îndreptaţi spre zece vibraţii pe secunda (vps), adică spre acea frecvenţă a creierului numită nivelul central al frecvenţei sau, în metoda Silva, nivelul zece vps. La acest nivel central al frecventei, de zece vps, este activată o parte mai mare a mintii şi se poate face programarea cea mai eficienta.
Cu toate acestea, mintea este programata încontinuu de mediul exterior în timp ce va aflaţi
pe nivelul beta (la o frecventa a undelor cerebrale intre 14 şi 21 de pulsaţii pe secunda). Pentru ca acest lucru sa se întâmple este nevoie de repetiţie, dar el se întâmplă.
Sunteţi programat de evenimente care se repeta. de afirmaţii pe care le auziţi în mod repetat, de reclame care apar periodic în mass-media. Va puteţi programa şi singur efectuând acelaşi lucru de multe ori, cum ar fi lovirea clapelor unei tastaturi. La început aţi putea scrie doar zece până la douăzeci de cuvinte pe minut, dar prin practică puteţi scrie din ce în ce mai repede. Până la urmă, vă puteţi programa pentru a dactilografia ca un profesionist. În acelaşi fel, vă puteţi programa să mergeţi cu bicicleta, să jucaţi bowling, să conduceţi o maşină.
Programarea la nivelul beta se numeşte învăţare obiectivă. Programarea la nivelul alfa se numeşte învăţare subiectivă.
Chiar dacă nu aţi ajuns la capătul seriei de şedinţe practice matinale, puteţi începe să vă programaţi pentru o sănătate mai bună. Această programare va avea loc la o frecvenţă înscrisă între nivelul beta superior şi nivelul alfa inferior, în funcţie de stadiul de practică şi de abilităţile de relaxare pe care le-aţi căpătat. Pentru a vă reuşi programarea, veţi avea nevoie de repetiţii. Cu cât este mai înaltă frecvenţa undelor cerebrale, cu atât va trebui să faceţi mai multe repetiţii.
O metodă ar fi să staţi pe un scaun comod, să închideţi ochii, îndreptându-i uşor în sus şi să
repetaţi fraza de dimineaţă: „Îmi voi păstra întotdeauna o sănătate perfecta a corpului şi a mintii", derulând pe ecranul minţii imaginea dumneavoastră radiind de sănătate, viguros şi atrăgător. O altă metodă este o „călătorie fantastica".
Cu câţiva ani în urmă, un film cu acelaşi nume a stârnit destulă vâlvă. În film, o echipă de oameni de ştiinţă din domeniul medical fusese redusă la dimensiuni miniaturale pentru a călători în interiorul unei fiinţe umane vii. Şi dumneavoastră vă puteţi imagina că faceţi o călătorie în interiorul propriului corp, însănătoşindu-vă în urma acestui ,,voiaj".
Încotro se îndreaptă atenţia conştientă, acolo se deplasează energia. Dacă auziţi despre o anumită boală şi în timpul zilei vă gândiţi ca s-ar putea s-o faceţi şi dumneavoastră, veţi s-o atrageţi, ba chiar s-o creaţi. Repetaţi-vă acest lucru destul de des şi veţi deveni ipohondru. O persoana care îşi imaginează tot timpul că este bolnavă îşi poate declanşa tocmai simptomele de care se teme.
Contrariul este la fel de valabil.
Imaginaţi-vă ca sunteţi sănătos. Faceţi acest lucru des, la nivelul beta, şi veţi crea ceea ce va imaginaţi. Pe nivelul beta vă va lua ceva timp, mai mult decât pe alfa, dar imaginile mentale sunt creatoare pe orice nivel.
Imaginaţi-vă ca va aflaţi în interiorul propriului corp. Admiraţi-vă inima, această staţie de pompare care funcţionează fără întrerupere, sau creierul, acest uluitor computer; sau stomacul, această ingenioasă uzină chimică, ce digeră orice combinaţie de alimente care i se oferă.
Admirându-vă organele, le veţi trimite energie pozitivă. Ele „ştiu" că vă gândiţi cu drag la ele.
Vor „aprecia" acest lucru. Şi vor răspunde.
Nu aveţi nevoie sa ştiţi toate detaliile anatomiei umane pentru a beneficia de pe urma acestui exerciţiu mental. Ideea pe care o aveţi despre o inima, un ficat sau un rinichi va duce la identificarea satisfăcătoare a acelui organ. Nu puteţi „greşi adresa".
Această călătorie va fi mai plăcută şi mai eficientă dacă nu vă opriţi să citiţi ce aveţi de făcut mai departe. O soluţie este să vă citească cineva instrucţiunile (din secţiunea următoare).

Dacă nu, puteţi să va înregistraţi chiar dumneavoastră o casetă, să vă relaxaţi şi apoi s-o ascultaţi.
Iată care este procedeul:
1. Staţi pe un scaun comod, închideţi ochii, îndreptaţi-i uşor în sus şi număraţi înapoi, aşa cum aţi făcut dimineaţă.
2. Când ajungeţi la 1, porniţi caseta sau spuneţi-i celui care vă citeşte să înceapă.
Jose Silva, Robert B. Stone-TU, VINDECĂTORUL
Terapie prin metoda Silva

3 Response to "Programati mintea pentru sanatate fizica"

  1. Scaune says:
    29 mai 2010 la 12:15

    corpul influenteaza mintea, la fel si invers!

  2. MARIA says:
    29 mai 2010 la 13:50

    Putem fi constienti de propriul corp si elimina cat mai mult influenta lui asupra mintii noastre.

  3. sağlık portalı says:
    8 iulie 2010 la 16:00

    Un foarte frumos site-ului. Datorită eforturilor din trecut ...

Trimiteți un comentariu