Cand ajungi la capatul drumului




Scopul vietii noastre este implinit, atunci cand ne incheiem lucrarea de vindecare, pentru ca aceasta incheiere reprezinta scopul fiecarei vieti traite in cea de-a treia dimensiune. Atunci, prin definitie, viata noastra nu mai are niciun alt scop, in sensul telului pe care ni l-am stabilit initial. Ajungerea la momentul glorios al recunoasterii faptului ca ne-am implinit scopul nu reprezinta de loc o calatorie usoara, pentru ca gandim prea mult conceptul de scop si il confundam cu cel de semnificatie. Cu toate ca incercam sa ne implinim scopul, in realitate cautam intelesul care sa ne justifice suferinta si durerea. Si, in acest proces, ne pierdem din vedere scopul, pentru ca incercam sa ii atribuim un inteles, o semnificatie.
Scopul este descoperit prin detasare, prin gasirea intelegerii in simpla cunoastere si in credinta. El consta in a privi fiecare situatie si a intreba : „Ce este aici pentru mine si pentru evolutia sufletului meu?” Cautarea intelesului reprezinta cautarea raspunsurilor si a dovezilor care sa justifice faptul ca acesta este corect. Vrea sa explice de ce si cauta validare. Scopul se multumeste sa „fie” in desfasurarea fluxului energiei Universale, in timp ce intelesul trebuie sa detina controlul oricarei realitati cu care se confrunta. Atunci cand cautam semnificatia ne cedam puterea iluziei vietii, blocand astfel curgerea energiei, al carei scop il reprezinta desfasurarea calatoriei de parteneriat dintre omenire si spirit.
Cautarea semnificatiei a reprezentat destinul nostru karmic, pentru multe vieti la rand. Scopul nostru este acela de vindecarei a karmei si el este ceea ce ne mentine in fluxul energiei vindecarii. Semnificatia creaza ceva despre care putem palavragi, ceva ce putem atinge si cerceta si depre care ne putem pune intrebarea „de ce”, pana cand intelegem. Atunci cand renuntam la cautarea intelesului trecem in energia creatiei. Putem fi cautatori ai scopului, cautand semnificatia si incearcand sa asezam cele intamplate in contextul scopului – sau putem fi cunoscatori ai scopului, situatie in care ne putem gasi alinarea in a ne afla in energia creatiei, asumandu-ne integral propria putere prin spirit. Acesta este destinul si scopul omenirii.
Viata cu intentie, cu scop, exista dincolo de semnificatii. In cadrul ei, totul este interconectat si exista in unimea fiintei noastre. Intelesul vietii si al tuturor celorlalte lucruri deriva din scopul nostru. Si atunci cand ne eliberam din temnita celei de-a treia dimensiuni, nu ne mai sperie lipsa semnificatiei, pentru ca ne simtim confortabil, aflandu-ne in curgerea energiei ce se schimba si se misca dand continuu nastere la scopuri mai inalte. Atunci cand un scop este atins, incepe un altul. Cum se schimba scopul vostru acum? Ce semnificatii doriti sa eliberati, pentru a permite astfel patrunderea unui nou scop in viata voastra? Permiteti-le sa se desfasoare fara teama, astfel incat sa puteti intrupa divinitatea in fiinta voastra umana si sa va puteti inalta catre spatii aflate in afara semnificatiei.
Arhanghelul Mihail – Cand ajungi la capatul drumului
Vine un moment in calatoria noastra spirituala, in care nu mai putem merge mai departe si ne confruntam cu trei variante, sa renuntam, sa incercam sa gasim un mod de a continua pe drumul existent sau, sa gasim un drum nou. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei, niciuna nu este mai buna decat cealalta. Ceea ce alegem depinde de cat de constienti suntem si de cat suntem de pregatiti pentru un drum nou, care poate fi orice: de la un drum complet diferit catre un un nou sistem de gandire pana la un mod cu totul nou de a ne privi pe noi insine.
Cand ne simtim obositi, blocati si deprimati , invinsi de viata si de toate cate ni s-au intamplat, atunci am ajuns la capatul drumului. Si ne-a ajuns. Vrem sa renuntam. Credem ca eforturile noastre au esuat, dar toate acestea reprezinta numai capatul drumului pe care ne aflam. Este o cotitura, un punct in care ni se arata toate motivele pentru a ne deschide la transformare. Ne aflam cu totii in acest punct. Cateodata, acest punct ne aduce inapoi la inceputul drumului. Asa mi s-a intamplat mie saptamana aceasta, pentru ca m-am intors la inceputul drumului meu, in punctul in care am inceput sa primesc mesajele Arhanghelului Uriel si sa scriu acest newsletter.
Acest punct de cotitura poata sa apara sub forma unei noi oportunitati care ne inspaimanta, sau sub forma unui element care perturba status-quo-ul, in asemenea masura incat viata nu va mai fi niciodata aceeasi. Dar oricat de inspaimantatoare poate fi aceasta schimbare, stim in acelasi timp ca lucrurile nu mai pot continua asa. Ceva trebuie sa se schimbe si stim, chiar daca nu vrem sa o admitem fata de noi insine, ca schimbarea trebuie sa se petreaca in interiorul nostru. Acesta este momentul adevarului nostru – vrem sa fim sinceri cu noi insine? Suntem dornici sa deschidem un drum nou?
Cu totii ne aflam la capatul drumului, pentru ca asa cum este calea noastra in prezent, ea nu mai serveste scopului post-vindecare. Unii dintre noi vom fi intorsi intr-un punct in care sa ne putem aduna energia imprastiata si sa facem alte alegeri. Vom avea ocazia sa ne recuperam puterea, astfel incat sa putem crea o cale noua. Altora li se vor oferi cai noi, care pot fi inspaimantatoare, dar care sunt legate de visele lor cele mai pretioase. Si atunci cand intelegem ca sfarsitul drumului inseamna, de fapt, ca acum calea noastra se deschide catre noi oportunitati dintre care putem alege, capatul drumului se transforma intr-o sansa de a folosi toata cunoasterea pe care am acumulat-o in urma intregii noastre lucrari de pana acum, pentru a ne indrepta in directii cu totul noi.
Mesajul lui Uriel – Imbratisati transformarea si deveniti
Transformarea este o cale noua pentru omenire si un dar de la Sursa, a carei dorinta este de a-i da putere omenirii sa foloseasca aceasta energie, in scopul devenirii. Devenirea este o noua paradigma pentru omenire. Ea reprezinta calea de evolutie, schimbare si transformare a formelor, ce le permite noilor energii sa se amestece cu cele ale dimensiunii a treia. Devenirea este calea desfasurarii si a ingaduintei, a deschiderii catre schimbarea formelor voastre care reprezinta transformarea. Ea se adauga experientei tridimensionale si se petrece fara pierderi, dar presupune eliberarea credintei in limitare.
Pentru ca transformarea necesita miscarea energiei, schimbarea modului vostru de gandire si imbratisarea unor noi metode de a va vedea pe voi insiva in modalitati extinse, ea reprezinta o cale care vi se pare dificila si plina de provocari. Dar acest lucru se intampla numai pentru ca sunteti atat de ancorati in propriile limitari si atat de inradacinati in credinte, incat procesul prin care le eliberati este perceput ca si cum prin el vi s-ar lua foarte multe. Aceasta este experienta tridimensionala a devenirii, in care ceva trebuie sa moara sau sa fie pierdut, pentru ca altceva sa ii ia locul. In dimensiunile superioare, devenirea este expansiva si se adauga caii voastre fara pierderi, pentru ca reprezinta o simpla transformare, prin care un lucru devine un altul.
Transformarea este urmata de un nou sentiment al pacii, pe masura ce treceti de la constrangere, la lipsa limitelor. Si totusi, ea da nastere la frica, pentru ca acel ceva in care obisnuiati sa va ancorati este indepartat. Transformarea va misca energiile atat de mult, incat in loc sa va simtiti liberi, aveti sentimentul ca nu mai aveti o baza de sprijin, ca sunteti pierduti intr-o mare a necunoscutului. Aici este locul in care puteti face alegerea sa deveniti si ii puteti permite inaltarii sa se intample. Inaltarea nu este posibila, daca nu eliberati ceea ce v-a ancorat in vechile sisteme de credinte, astfel incat sa puteti ajunge la un nivel superior.
Fiecare energie exista in dimensiuni multiple ale fiintei. Omenirea a imbratisat cea de-a treia dimensiune, avand o cunostere limitata, sau chiar nicio cunoastere a dimensiunilor superioare care i-au fost intotdeauna disponibile. Invatatorii au venit sa trezeasca omenirea in fata acestei cunoasteri, dar pana cand aceasta nu a fost pregatita, nu a fost disponibila nicio energie a devenirii. Inradacinarea este in firea umana, la fel cum este in natura Spiritului sa curga liber. Atunci cand ii permiteti acestei energii sa curga prin voi, deveniti un aspect al vostru superior, pentru ca mai apoi sa fiti tot ceea ce sufletul vostru a stiut dintotdeauna ca poate fi.
Uriel
Vorbind despre optiuni
Am petrecut foarte mult timp impreuna cu fiul meu Indigo, saptamana aceasta, cand s-a pregatit sa faca o schimbare majora in viata, sa isi ia un serviciu nou, intr-o alta tara. Fiind ocupati cu sortarea si impachetarea lucrurilor lui, am fost surprinsa de dorinta sa de a-mi asculta sfaturile si de a primi sugestii cu privire la diferitele lui optiuni. Inainte ar fi fost foarte suparat, mai ales pe el insusi, pentru ca nu este mai bine pregatit – si apoi s-ar fi suparat si pe mine, pentru ca nu pot sa rezolv totul, conform nevoilor lui.
In aceasta situatie, pentru ca el nu s-a pregatit cum trebuie pentru aceasta mutare si acum trebuie sa se grabeasca sa termine totul, am jucat rolul de consultant. In loc sa se supere si sa fie frustrat – ceea ce reprezinta reactia Indigo tipica – am discutat diferitele variante si am pus la cale un plan care sa asigure ca va termina totul la timp. Pentru un Indigo, aceasta reprezinta o mare realizare, pentru ca ei nu planifica bine si nu functioneaza in conditii de stress. Si era o situatie cu adevarat stresanta.
Este o lectie buna pentru el si ii face fata cu brio, avand in vedere timpul scurt si presiunea la care este supus. Si ce este mai important, el invata sa nu mai vada lumea prin lentilele inguste pe care le foloseste deseori, si sa ia in considerare faptul ca exista mai multe optiuni dintre care poate alege pentru a-si duce mutarea la capat, repede si fara efort. Indigo tind sa vada numai o singura cale de rezolvare a unei situatii – in general, calea cea mai dificila – si le vine foarte greu sa-si inchipuie ca exista si alte cai, poate chiar mai usoare, pe care sa le aleaga. Si cand lucrurile se complica, ei se opresc, devin frustrati si se infurie.
Pentru fiul meu, aceasta a reprezentat o lectie de maturitate, deoarece invata despre responsabilitate, planificare si temporizare, ca si depre gasirea altor optiuni, atunci cand cea avuta initial in vedere nu este fezabila, corespunzatoare sau posibila. Pentru mine, acesta este un alt exemplu al modului in care copiii nostri Indigo devin adulti si au nevoie de ajutorul parintilor lor, mai multa vreme decat am avut noi nevoie de ajutorul parintilor nostri. Cu toate acestea, sunt fericita ca am putut sa-l ajut sa treaca prin aceasta perioada si stiu ca, atunci cand ea se va incheia, el va fi invatat o lectie importanta – sa fie mai responsabil in fata alegerilor si deciziilor proprii si, mai ales, sa aiba o sansa sa-si urmeze visul.
Mesaj de la Arhanghelul Uriel, prin Jennifer Hoffmann. (ii multumim Alexandrei)

0 Response to "Cand ajungi la capatul drumului"

Trimiteți un comentariu