Chakrele




 Exista mai mult de 200 de chakras în corpul nostru, dar numai 7 au funcţii importante si lucrează ca centre pentru toate celelalte chakre din corp. Chakrele absorb energie şi o transfera corpului nostru. Daca avem o problemă de sănătate, inseamna că exista o blocare a energiilor.Terapeutul Reiki poate găsi charka care are blogaj energeticj şi le curata; in consecinta, energia va trece cu uşurinţă prin corp si il conduce spre vindecare. Blocajele apar din cauza gandirii negative, a grijilor. Daca am practica meditaţia cu regularitate, mai mult ca sigur ca blocajele vor fi eliminate.
Centrele de energie ale organismului sunt si centre spirituale din suflet. Sufletul are şapte centre spirituale (de asemenea cunoscute ca chakras), care controleaza starile fizice, emoţionale, psihologice şi de viaţă. Atunci când se află în echilibru, viata noastra va curge lin. Daca una dintre ele este în dezechilibru, poate apărea un simptom fizic care afectează o anumită zonă a corpului sau ca un simptom emoţional sau psihologic care afectează perspectivele dumneavoastră. Prima chakra este fundaţia noastră. Daca este echilibrata, avem o fundaţie solidă în viaţă, avem încredere în viaţă.


Prima Chakra: radacina sau chakra de baza
Locatie: baza coloanei vertebrale
Funcţia: da vitalitate a corpului fizic (da vigoare)
Afectează: suprarenalele, rinichii, coloana vertebrala, colon, picioare, oase. Succes material, corp, legatura cu pământul, individualitatea, stabilitatea, curajul, rabdarea.
Culoare: Rosu
Cristale: Rubin, granat, hematite (magnet), obsidian, cuart fumuriu

Cea de-a doua chakra reprezinta vitalitatea noastră; este numita si "Centrul placerilor". Ne indica ce ne place şi ce ne face să ne simţim bine, ce ne stimuleaza, ne misca, ne excita şi ne inspiră; activează-vă imaginaţia şi ne face sa simtim viaţa din plin.
Denumire: chacra splinei, sacrală
Locatie: abdomenul inferior
Funcţia: nasterea, asimilarea de produse alimentare, sexualitatea
Afectează: ovare, testicule, prostata, organele genitale, splina, uter, vezică urinară. Dorinta, de distractie, schimbare, sanatate, familie, toleranţă, renunţare.
Culoare: Oranj
Cristale: Coral, chihlimbar, citrin, topaz de aur

Cea de-a treia chakra reprezinta puterea personala. Noi cream propriul nostru destin; aceasta este centrul de decizie şi alegere - capacitatea de a spune "Nu pot" sau "pot". Ne permite să ne asumam responsabilitatea pentru noi şi să ne asumam autoritatea in viaţa. Dezechilibrul poate duce la subestimare si probleme cu stomacul. Râsul este cel mai bun medicament. Daca avem un dezechilibru aici, rasul ne ajuta, sau dacă suferi, de sindromul "vai de mine" si ne simtim prinsi intr-o situatie fara iesire, e necesar lucrul cu cea de-a treia chakra.
Denumire: plexul solar
Locatie: zona mediana acorpului
Funcţia: sistemul nervos simpatic, procese digestive, metabolismul, emoţiile.
Afectează: Pancreasul, suprarenalele, stomac, ficat, vezica biliar, sistemul nervos, muschii. Vointa, putere personala, energie, auto-control, umor, râs.
Culoare: galben
Cristale: citrin, topaz de aur, chihlimbar, ochi de tigru.
Uleiuri esenţiale: cele care provin din fructe (portocale, lamaie, lime, grapefruit), lavandă, muşeţel
________________________________________
Notă: Chakrele 1, 2, şi 3 sunt mai mici si formeaza o baza fizică şi emoţionalăi. Tehnicile adecvate vor deschide uniform toate aceste chakre inferioare.
________________________________________
Cea de-a patra este chakra inimii. Acesta guverneaza sentimentele de compasiune, iertare, intelegere, empatia, iubirea. Este punctul central al anatomiei spirituale. Dezechilbrul este asociat cu neputinta deschiderii către ceilalţi şi cu o inimă slabă. O chakraa inimii deschisa vă permite să dati şi nu numai să luati.
Locatie: Centrul pieptului
Funcţia: este punctul în care chakrele inalte, spirituale se intalnesc cu cele joase, fizice
Afectează: inimat, timusul, sistemului circulator, braţe, mâini, plămâni. Iubire necondiţionată, iertare, compasiune, intelegere, echilibru, unire cu viaţa, acceptare, contemplare.
Culoare: verde sau trandafiriu
Cristale: smarald, malahit, verde jad, aventurin verde, cristal de cuarţ, rubin

Cea de-a cincea chakra este la gât şi este centrul de comunicare şi de auto-exprimare. Acesta este centrul care spune lumii cine sunteţi şi permite lumii sa se conecteze iar cu noi. Când a cincea chakra este echilibrat, ceea ce este în inima ta este aliniat cu ceea ce este in capul tau. Da inspiratia de a comunica mesaje care vindeca; oferi dragoste, pline de bunatate.
Locatie: gat
Funcţii: vorbire, sunet, vibraţii, comunicare
Afectează: tiroida, paratiroide, hipotalamus, gât, gura. Puterea derostire a cuvânt, expresie creatoare, adevăr, blândeţe, bunătate, fiabilitate.
Culoare: Albastru
Cristale: turcoaz, albastru topaz, sodalite, Lapislazuli, acvamarin, azurite
Uleiuri esenţiale: Gerania, tămâie, chiparos, arbore de ceai, lavandă

A sasea chakra este viziunea noastra si reglementează capacitatea de a vedea viaţa cu acurateţe. Este centrul nostru personal, de viziune şi al capacitatii de a analiza, gandi, judeca, discerne. Cunoscut sub denumirea de "al treilea ochi", aceasta este centrul nostru de clarviziune Interior şi de percepere a adevărului.
denumire: frunţii chakre ara, sau "al treilea ochi"
Locatie: Centrul frunte
Funcţii: vitalizeaza creierului mic şi sistemul nervos central. Vazul.
Afectează: Pituitara, glanda pineală, ochiul stâng, nasul, urechile/ intuitia, imaginatia, înţelegere, înţelepciune, linişte sufletească.
Culoare: Indigo
Cristale: Lapis, azurit, cuarţ, safir

Cea de-a şaptea chakra reprezinta unitatea; este cel mai mare centru de exprimare conştientă şi spirituala personala. Va conecteaza la sursa de dragoste, la Dumnezeu, pentru a deveni un purtător de lumină în lume. Este calea prin care ajungi la Dumnezeu şi bunătatea lumii începe aici; iti focalizeaza atentia spre viaţa spirituală.
a7-a chakra: chakra coroanei
Locatie: Partea de sus a capului
Funcţii: Vitalizeaza partea superioară a creierului, şi uneşte Eul superior cu personalitatea umana.
Afectează: glandă pineală, cortexul cerebral, sistemul nervos central, dreptul ochilor. Spiritualitate, inspiraţie, unitate, înţelepciune divină şi înţelegere.
Culoare: Violet (purpuriu), aur, sau alb
Cristale: Ametist, diamant, fluorit purpuriu, cristal limpede de cuarţ, tanzanit
http://mistere7.blogspot.com/2009/04/cate-chakre-are-omul.html

0 Response to "Chakrele"

Trimiteți un comentariu